OBS: Nya filmer tillagd nederst, den första om hur Ukrainas styrande och deras anhang beter sig den andra en prorysk demonstration i Odessa.

Ska vi tro den här videon, som också nämndes i radions nyhetssändning igår, så är det inga trevliga och demokratiska personer i Ukraina, de där som Carl Bildt försvarar.

Uppdaterat och ändrat kl 17.30:
Det  här är  några svobodamedlemmar (svoboda = nazistpartiet i Ukraina), som sitter i Ukrainas nya kupparlament som ”övertalar” en TV-chef och journalist, Oleksandr Pantelejmonov, att skriva under ett papper där han begär sitt avsked. Mannen som slår TV-chefen, Igor Mirosjnitjenko, är, enligt Martin Aagård i AB, vice ordförande i det nya ukrainska kupparlamentets yttrandefrihetskommité.

Så ser alltså Carl Bildts allierade ut. Nu vet vi vad Carl Bildt menar med demokrati. Att han alltid har tagit parti för den rika eliten i Väst vet vi sedan länge, men att han skulle ta parti för rena nazister kanske vi inte trodde. Å andra sidan gjorde ju stora delar av högern i Västvärlden detsamma under 30-talet, när nazismen tog över Tyskland.

(Filmen är kort och textad på engelska.):

Ukrainian MP attacks TV station chief for ’pro Russian’ stance (20/3 2014)

(Filmen har tagits ner men den går att se på denna adress:
http://www.youtube.com/watch?v=COK211wu3uE)

PS: Inte konstigt kanske att SÄPO inte intresserar sig för svenska nynazister utan bara för s.k. vänsterextremister. 30-talet går i ruskig repris.

Tillägg 25/3 2014 kl 18.15

Hur svobodas anhängare behandlar en sjukhusdirektör i Ylyanovsk
Беспредел в Ульяновке

(Tack Erik H för länken)

IMG 0682

(tack Martin för länken)

/Kerstin

Länkar:
Mercenaries took part in Maidan violence – Ex-Ukraine security chief, RT 13/3 2014 (Om detta är korrekt så stämmer det väl med hur det gick till när upproret startade i Libyen)
- We Should Keep Out of Ukraine, William R. Polk, HNN History News Network 18/3 2014
The American Who Dared Make Putin’s Case, Zoë Schlanger, Newsweek uppdat. 24/3 21014
Julija Timosjenkos sista chans, Stefan Lindgren, Nyhetsbanken 25/3 2014
Was the first shot of the upcoming Ukrainian civil war just fired?, The
Vineyard of the Saker, 26/3 2014

Distorting Russia. How the American media misrepresent Putin, Sochi and Ukraine. Stephen F. Cohen, The Nation 3/3 2014(Min ann: Och svenska media traskar snällt patrull bakom USA:s media. De har förvandlats till USA:s röster i Sverige.)