Så var vi då här – äntligen, i den nya bloggen och på Alba.
Jag ser fram emot att samarbeta med Alba och känner mig hedrad att jag blivit ombedd att blogga för den här nättidningen. Tack Christer och Siri för att ni ville ha min blogg hos er.

Jag vill också börja den nya bloggen med att tacka Johan, som har fixat designen så att den blivit som jag ville ha den.

Sedan välkomnar jag förstås såväl nya som gamla besökare att ta del av mina motvallsåsikter. För de besökare som inte varit inne på min blogg förut och som är intresserade av vad jag skrivit tidigare, finns det länkar till den gamla Motvallsbloggen längre ner i länklistan. Vidare presenterar jag mig själv under länken om bloggaren om ni undrar vem jag är.
Jag hoppas förstås på intressanta och spännande kommentarer till vad jag skriver. Besökare som deltar i diskussioner och kommer med kommentarer bidrar i högsta grad till en bloggs läsvärdhet och som bekant spelar man bättre schack mot goda shackspelare, så jag hoppas på er hjälp att skriva bättre och för att göra Motvallsbloggen mer läsvärd och intressant.

För dem av Albas läsare som inte tidigare gjort bekantskap med bloggandet vill jag berätta att det har utvecklats till en egen nätkultur där bloggare så småningom lär känna varandra och läser och kommenterar varandras inlägg. Själv har jag inte varit inne i denna kultur mer än sedan januari i år men det ger mig stor glädje att delta i den och som syns ovan bloggar jag om samhällsfrågor, politik och filosofi.

Jag lyssnade givetvis till introduktionen till Sveriges Radios (p1) nya Bloggkrönika idag (ett tecken på att bloggandet börjar intressera alltfler får vi väl anta) och vill gratulera dem som omnämndes där. De två kvinnor som nämndes känner jag inte till (ska förstås läsa deras bloggar dock) men Lennart Frantzell på bloggen Det progressiva USA tillhör mina favoriter och hans blogg läser jag regelbundet och med stor behållning (länk dit finns här vid sidan). För övrigt läser jag regelbundet de bloggar som jag länkar till här och som jag därför rekommenderar besök hos.

Dessemellan skriver jag på min egen, numer Albas, Motvallsblogg, så det blir mer i morgon antagligen, och troligen inte alls ett lika snällt inlägg som idag :-).

PS 20/9: Jag vill tillägga att mitt bloggande för Alba inte är betalt. Jag är alltså lika fri här som på min gamla blogg.