Visst är det märkligt att Västvärlden alltid vet, direkt och utan tvekan, vem som utfört ett terrordåd eller förorsakat en olycka.

- När tvillingtornen rasade visste man redan dagen efter att det var 19 araber, med namn och foton och allt, som hade flugit planen. Snart bombade man Afghanistan för att det var Usama bin Ladin som hade organiserat attacken. Afghanistan blev därefter en mer än 10-årig krigsskådeplats med massor av oskyldiga dödade och torterade. Snart utvidgade man krigandet till Irak med lika hemska konsekvenser, för, påstod man, det var Saddam som låg bakom 9/11 med sin terrorism och dessutom hade han tillgång till massförstörelsevapen, lögner som hade fått Goebbels att rodna för att han överträffats så rejält vad gäller lögnaktig propaganda.

- När Breivik sprängde norska regeringsbyggnader i bitar och sköt en massa ungdomar på ön Utöya, då visste man direkt att detta var ett verk av arabiska terrorister (!). Den norska regeringen, som är demokratisk, grep emellertid den skyldige, en norrman, och ställde honom inför rätta istället för att börja bomba något arabland.

- När det användes giftgas i kriget i Syrien visste Väst direkt att det var Syriens regering som stod bakom attacken och Obama hotade med Natoangrepp på den syriska armén, som inte blev av då det snart visade sig att det inte var Asssads armé som låg bakom attacken med gas.

- När ett malaysiskt plan störtar i östra Ukraina vet man direkt att det är ryska terrorister som skjutit ner det med missiler som Putin ställt till deras förfogande, och Obama går ut och hotar med hårda tag mot Putin, den skyldige, och i svenska tidningar får vi läsa de mest fantastiska historier om saken.(1)

Allt detta är KRIGSPROPAGANDA av värsta sorten – och i de flesta fall VET de styrande att deras anklagelser är falska. Men vad gör det. De vet också att det alltid är den första versionen eller förklaringen som biter sig fast i människors medvetanden och om det senare kommer fram, i media, att den anklagade parten var oskyldig så skrivs det oftast i små bokstäver i en liten enspaltare någonstans. Då når sanningen få människor och de flesta fortsätter att tro på den första stora lögnen. De styrande vet också att folk glömmer snabbt och de tar första bästa möjlighet att gå till attack mot stater som inte låter sig styras av USA.

- När tre israeliska pojkar hittas döda, mördade sägs det, då visste den israeliska regeringen direkt att det var Hamas som stod bakom morden och eftersom Israel, som det sägs, har rätt att försvara sig, är hela Västvärlden medkännande och förstående när Israel, som hämnd, börjar bomba oskyldiga i Gaza och dödar hundratals oskyldiga i en megastor kollektiv bestraffning av människor som inte hade något med morden att göra, i god nazistisk stil. (2)

Idag tycks varenda västpolitiker, liksom journalist i väst, ha glömt vad som ”utlöste” Israels bombande av Gaza. Nu är alla överens om att Israel måste få försvara sig mot Hamas hemska raketbeskjutning, som ju var ett svar på Israels angrepp, vilket borde göra det självklart att hävda att Palestinierna måste få försvara sig. I synnerhet är Israels agerande vanvett (för att uttrycka det mycket milt) som man inte presenterat de skyldiga till morden på de tre israelerna.

En jämförelse: För ett antal år sedan mördade ett finskt par några svenskar uppe i Norrland. Hade då hela Västvälden ansett, att svenska regeringen var i sin fulla rätt att börja bomba Finland för att vi svenskar ju måste ha rätt att försvara oss. Knappast. Sverige betedde sig istället som brukligt är i en demokrati, och som även Norge gjorde, så att man grep de skyldiga mördarna och ställde dem inför rätta.

Jag tycker inte om att leva i en värld där lögnen är ledstjärna för politiken.

/Kerstin

Länkar (fler kan komma):
1) It was Putin’s missile! Pepe Escobar Asia Times online 18/7 2014
1) In Ukraine, the US is dragging us towards war with Russia, John Pilger, The Guardian 13/5 2014
1) Use Malaysia’s MH17 to make peace instead, Jan Öberg, 21/7 2014
1) US Story on MH17 Unravels Over Lack of Real Evidence. Case Built Almost Entirely on YouTube Videos, Tweeted Photos, Jason Ditz, AntiWar.com 22/7 2014
1) USA blasen zum Rückzug: Putin ist nicht schuld am Abschuss von MH17, Deutsche Wirtschaftsnachrichten,23/7 2014
1) George Soros admits to funding the Ukraine crisis, Hang The Bankers
2) Israel admits HAMAS didn’t kidnap the 3 Israeli teens after all, Eveonline 27/7 2014

Så lite om andra megalögner:
VIDEO Head of False Libyan Revolution Admits Ghadafi did not Kill Protestors, Joanne M, Libyan War – the truth 05/20/2014.(Citat Mustafa Abdul Jalil; Gaddafi did not order the shooting that started the false revolution in Libya. Now after the destruction of Libya, Jalil admits to the world on Libyan Channel One that the protestors that were killed in Benghazi that caused the UN and NATO to attack Libya were killed by a group of spies and mercenaries who were not Libyan. He admits that he knew the truth at the time but it was done to take down the Libyan government and break the state. Se artikeln.)
TFF PressInfo: Sverige – inte längre aktör för en bättre värld, Jan Öberg, 4/5 2014

Globalt interview| 7 Ruslandsekspert Jens Jørgen Nielsen advarer medier og politikere mod faren ved at opstille et ensidigt billede af landet. Han appellerer til en mere realistisk opfattelse af Rusland i lyset af Ukraine-konflikten (”Putins opbakning i be- folkningen er meget stor, og den er reel. Den er steget un- der Ukraine-krisen. Omkring 86 procent støtter ham. Og det er ikke Nordkorea – det er ikke sådan, at folk ikke tør andet,” siger Jens Jørgen Nielsen.)