Detta tal av Chris Hedges hölls för flera år sen men det är lika aktuellt idag som då:

Chris Hedges speech about Gaza (utlagd 2010)

Så talar en, för våra dagar, hederlig och därmed mycket ovanlig journalist.

Även Hedges åsikter om tillståndet i USA är värda att lyssna till. I synnerhet som också Sverige är på samma väg. Vi ser även här hur våra politiker monterar ner väldfärd och infrastruktur och Sveriges deltagande i koloniala krig på andra sidan jorden.

Vad Hedges säger om media och propaganda gäller också i Sverige. Här är det Propagandahydran Timbro, storföretagens gigantiska propagandaorganisation, som leder utvecklingen – och dessa verkar inte för det bästa för svenska folket, utan för storföretagens kortsiktiga intressen, precis som i USA.

Chris Hedges ”Brace Yourself! The American Empire Is Over & The Descent Is Going To Be Horrifying!” (Utlagd 1/ 2012)

/Kerstin