Thomas Bodström ska flytta till USA, läser jag i Aftonbladet. Skönt tänker jag men blir snabbt besviken. Han ska, säger han inne i tidningen, vara med och vinna valet först och hoppas på en ministerpost i den nya regeringen så fort han kommer hem. Mona Sahlin, får vi också veta, uppskattar honom och vill ha honom nära sig.

Vi får också läsa att speciellt unga människor tycker att han är cool, så därför står han på förstaplats  på valsedeln till Stockholms län.

Vad har jag missat, och har alla ungdomar missat att Bodström på nätet fått äran att ge namn åt övervakningssamhället, som på nätet allmänt går under beteckningen ”Bodströmsamhället”. Jag tror inte någon röstberättigad under 30 har missat den saken för av dem är c:a 100% ute på nätet regelbundet, enligt en nyligen gjord undersökning.

Min gissning är alltså att Bodström är rena vallokomotivet för Piratpartiet och därmed den i den Röd/gröna sammanslutningen som kommer att betyda mest för att ge Alliansen en möjlighet att sitta kvar även efter nästa val. Men eftersom hela S-partitoppen är av annan åsikt måste jag ha missat något. Frågan är vad jag har missat.

Länkar:
- Thomas Bodström lämnar Sverige, AB
- Sahlin ger sitt fulla stöd
- Lurar väljarna – makten går först, Lena Mellin, AB