Tittade just på programmet om Obamas valkampanj. Tala om cirkus och ståhej. Och två år hade det tagit för kampanjmakarna att sno ihop valsegern.

 

Det är ju alltid något att glädja sig över med EU, nu när vi ska få en alldeles egen unionspresident. Menar, vi behöver inte engagera oss och slita hund i en massa valkampanjande (om vi inte jobbar som lobbyister i EU förstås men det gör ju inte så många av oss), vi behöver inte läsa om kampen mellan kandidaterna vecka ut och vecka in (det räcker ju gott med all den information vi får om det amerikanska valet) möjligen kommer vi att få delta i någon slags gissningslek i media före tillsättandet (tycker vi redan ser en sådan), vi behöver inte rösta och vi behöver inte sitta där framför TV:n på valdagen, i spänd förväntan, och undra vem av de två kvarvarande och välkända kandidaterna som ska vinna valet. 

 

Här i EU blir det liksom mer som julafton, om ni förstår vad jag menar. Presidenten kommer att ramla ner över oss som en total överraskning en dag. Vi kanske aldrig ens hört talas om honom (för det blir nog inte en hon) tidigare så vi har inte hunnit bli trötta på honom. Det blir precis som med julklapparna alltså – och vem gillar inte julaftonens klappöverraskningar?

 

Fast demokrati? :shock:

 

Länk:

- EU och nedskärning inom offentlig sektor, Nej till EU