Det är givetvis ingen slump att psykopaterna i Alliansen försämrar sjukförsäkringssystemet in absurdum. Det handlar naturligtvis till en del om att dela ut försäkringspengarna, dem som svenska folket betalar in till sjukförsäkringssystemet, till de rikaste, men i huvudsak handlar det nu om att vi alla ska tappa allt förtroende för försäkringskassan  – SÅ ATT ALLA (som har råd)  TAR PRIVATA SJUKFÖRSÄKRINGAR. Detta för att de ekonomiska eliterna ska kunna skinna oss på ännu mer pengar via privata försäkringsbolag – ja ni vet, sådana som Skandia, Folksam m.fl., de där som betalar ut fantasibonusar till sina VD:ar men drar ner på utbetalningarna till sina försäkringstagare eller förskingrar deras inbetalade pengar. 

Det här kommer inte alls som någon överraskning för dem som informerade sig innan de gick och röstade vid förra valet. I boken Åtta år med Reinfeldt, av Persson / Carlén /Suhonen (Ordfront 2006), visades exakt vad alliansen skulle göra om den fick bilda regering. Det fick den och så gjorde den just det som förutsägs i boken. Jag både bloggade om boken då och recenserade den i Alba.

Både under förra valrörelsen och under tiden sedan dess har jag förundrats storligen över alla dessa journalister och experter som med trosviss röst eller min förklarar för oss, i radioprogram och i TV-program, att moderaterna lyckats ”förnya sig”. Vadå ”förnyat sig?

Moderaterna/högern, har inte varit så gammaldags och så omänskligt konservativa sedan 1920-talet som de är idag. Inte ens Bildts regering i början av 90-talet, som redan den var ruskig, var lika konservativ,  folkfientlig och empatilös som dagens Moderater.  De som påstår att Moderaterna har ”förnyat sig” måste endera vara ute för att  lura oss, för att föra samma lögnaktiga propaganda för moderaterna som moderaterna själva gjorde inför valet när de framställde sig som ”det nya arbetarpartiet”, eller så är de totalt renons på allt vad kunskaper om politisk historia heter.

Vi har idag ett konservativt parti som, precis som de konservativa gjorde vid förra sekelskiftet, delar in människorna i samhället i de mindervärdiga, dem som inget ska ha, som ska piskas och trampas på och som ska lära sig veta hut, ja som helst ska dö av när de inte kan göra nytta för kapitalet längre (oxarna), och de fullvärdiga, riktiga människorna, de där som ska ha så mycket pengar att de aldrig behöver oroa sig för att drabbas av något, för att de alltid kan betala för vad de behöver. En mer klassisk högerpolitik får man leta efter – den finns nästan inte.

Skriv under Budkavle för välfärd”!

/Kerstin

Länk:

- Svårt cancersjuka kvinnor tvingas söka heltidsarbete, DN

- Cancersjuka tvingas söka jobb, AB

- Resursbloggen

- Bloggen ”Ett Hjärta Rött”