Det var en gång ett land bortom månen och stjärnorna som hade krigat mot många andra länder i sin omgivning, förlorat kriget och blivit förött. I landet fanns det en minoritetsgrupp, varav många var välbärgade och välutbildade medborgare, men som var illa sedd och baktalad sedan mer än tusen år.

Nu trädde det fram en liten mustaschprydd man som förklarade för landets folk att allt elände man nu drabbats av berodde på den här minoritetsgruppen, som, påstod han, hade förrått landet under kriget och förorsakat förlusten. Det var inte sant men många människor trodde honom för det visste ju egentligen redan att den här minoritetsgruppen bestod av usla själar vars förfäder han korsfäst deras guds son en gång.

Den lille mannen fick många anhängare, inte minst bland ungdomarna, eftersom de unga dels var hårt drabbade efter kriget och av arbetslöshet, dels var lättare att förföra med hjälp av propaganda och samlande åtgärder, i synnerhet som den mustaschprydde höjde ungdomen till skyarna och förespråkade känslan framför förnuftet.

Den lille mannen fick pengar från den rika överklassen och industrimännen i landet och dessutom hjälp av ett antal unga kriminella gangsters som gick ut på gatorna och misshandlade minoritetsbefolkningen, liksom andra som inte tyckte om den lille mustaschprydde mannen.

En hel tredjedel av befolkningen i landet trodde på den lille mustaschmannen och röstade in honom och hans anhängare i landets riksdag. Snart blev han utsedd till rikskansler. Nu rensade han upp i sina egna led, mördade konkurrenter där och tog första bästa chans att förbjuda alla andra politiska partier. Der Führer, som den lille mustaschprydde mannen började kalla sig, satte nu alla minoritetsgrupper i koncentrationsläger. Där hamnade också alla i landets övriga minoritetsgrupper, liksom alla politiska motståndare, de där som varit för yttrandefrihet och demokratiska principer exempelvis. För nu hade ju den lille mannen avskaffat demokratin, vilket hade varit hans syfte hela tiden.

Sagan om det här landet slutade sorgligt. Dels startade Führern ett storkrig igen dels började han avliva människor i industriell skala i sina koncentrationsläger. När landet till slut, och efter många många miljoner människors död, förlorade kriget, tog den lille mustaschprydde Führern livet av sig.

Sensmoral 1: Tro inte och rösta inte på små städade män som hetsar mot och demoniserar etniska minoriteter eller grupper med annan religion. De har inte demokratin som ideal även om de låtsas spela det demokratiska spelet. Mot fuskare förlorar man alltid. Det demokratiska spelet kan bara spelas med dem som erkänner demokratins spelregler.

Sensmoral 2: Liberalismen med sitt betonande av oförytterlig yttrandefrihet och sitt försvar även för dem som hetsar mot minoriteter, har det demokratiska självmordet inbyggt i sin ideologi.