Knappt har KU-förhöret, där socialdemokraterna gjorts ansvariga för att så många svenskar råkade illa ut på sin julsemester i Thailand, avslutats, förrän moderaterna kommer på att någon socialdemokrat har mejlat till ett antal tidningsredaktioner och påstått att stackars oskyldige Reinfeldt har anlitat svart arbetskraft (förtalskampanj kallar man det, fast inget publicerande av uppgiften förekommit) och dessutom kommer man på att det ritas karikatyrer av just denne stackars man – djupt oetiskt!
Denna karamell har bara smält i munnen, så kommer massmedia på att LKAB:s VD, sedan flera år tillbaka har ett avtal som ger honom 60-80 miljoner för sex års arbete, att ett statligt företag betalar skamlöst hög lön till en VD alltså, vilket förstås retar upp folk – mot socialdemokraterna som trampar vidare i samma vatten, förfasar sig och lovar försöka bättra sig. (Konstigt att det inte skrivits om detta tidigare.)

Intressant att se hur det kan gå om man gör sig urarva vad gäller partipress. Blir spännande dessutom att se vilken gammal eller ny socialdemokratisk synd massmedia kommer att slå upp nästa vecka.

Jovisst ja, folkpartisten Karin Pilsäter körde rattonykter, men det var ju inte så mycket över gränsen och mest otur och något som man egentligen inte kunde se så allvarligt på, i synnerhet som hon omedelbart tog time out från politiken.

Om Alliansens valtaktik, ett inlägg på Ali Esbatis blogg.