Jag tror inte det jag ser på TV2 i kväll., att man gör ett program som ska vara neutralt vad gäller frågan om teorier om arternas uppkomst, Darwins evolutionsteori kontra teorin om intelligent design och där man låter företrädare för ”båda teorierna” framträda. Ett försök att amerikanisera Sverige ännu mer – eller?

Jag måste ju säga att om det handlar om intelligent design är intelligensen bakom designen ganska låg i viktiga avseenden. Det hade onekligen varit intelligentare att låta oss människor få nya omgångar tänder fler gånger under livet exempelvis och dessutom utrustat oss med vingar så vi slapp att förgifta atmosfären för att flyga. För att inte tala om hur mycket mer intelligent det hade varit att inte skapa en massa otyg samtidigt, virus, bakterier och ohyra. Inte nog med det, designen slår fel titt som tätt och blir inte alls som den borde ha blivit.

Men eftersom ”klockan vrids tillbaka” med ökande hastighet just nu, varför skulle vi inte tillbaka till 1800-talet även i det här avseendet :-(