Jag kan inte låta bli att se serien, fast jag egentligen inte tycker om TV-serier och trots att jag mår dåligt hela tiden jag tittar på den – och en god stund därefter. Jag känner ända ner i magen hur Lotta har det, och känner så väl igen det grabbspel som hon råkar ut för i Rosenbad. Jag gissar att det finns en hel del kvinnor som gör det, och som dessutom inte har haft en mer slipad och mäktigare kvinnlig mentor och stöttepelare.

Serien illustrerar kvinnors situation i karriären på ett mycket bra sätt. Den visar så förbaskat bra hur kvinnor har svårt att komma fram och att de ofta manövreras ut av grabbgänget, att kvinnor bör stödja varandra om det ska bli en ändring (vi ser ju båda sorterna av kvinnor i serien, de som sviker och den som stöttar, jag har mest träffat på den typen som inte stöttar), samt att kvinnor ofta får helt andra problem med privatlivet än män i karriären.

Kvinnors situationer ser ungefär likadana ut på lägre nivåer i samhället, så fort det handlar om arbetsuppgifter med karriärmöjligheter.