Som Kadhammar påpekar i dagens a Aftonblad, så tycks människor acceptera precis hur stora kränkningar som helst av den personliga integriteten och hur mycket övervakning som helst när sådant påstås utgöra skydd mot terrorism.

Varför går inte människor man ur huse i gigantiska demonstrationer mot att man avskaffar demokratin genom att hänvisa till terroristhotet? Beror det på att de yngre generationerna tycker att det är hippt att leva sina liv inför offentligheten och inte har något till övers för personlig integritet och skydd mot insyn i sina privatliv, på att alla yngre människor vill han samlag inför öppen ridå? Eller beror det bara på att människor är okunniga och naiva?

En demokrati ska inte bara ha allmänna val. Den måste också ha ett öppet system och en system som garanterar medborgarna rättstrygghet och skydd för den personliga integriteten. Nu är man i färd med att avskaffa bådadera och därmed med att avskaffa demokratin och det är alldeles obegripligt tyst.

Svenska folket, liksom resten av befolkningen i EU, tiger och samtycker, i en av massmedia uppumpad skräck för terrorism. Man har ju rent mjöl i påsen dvs. man är ju inte muslim och kan därför inte misstänkas, eller fängslas för terrorism.
Men man bedrar sig! När lagarna väl finns kommer de att utsträckas till att omfatta all möjlig verksamhet och dessutom, i brist på verkliga terrorister, kommer systemet att producera sådana, vilket är vad man gör i USA just nu, i stor skala. Där sitter ett stort antal människor fängslade trots att de troligtvis inte har ett dugg med terrorism att göra. Det är nämligen så det går när man bygger ut system, de tenderar att generera behovet av sig själva.

Ett avlyssnat telefonsamtal:
– Bra, då fixar vi middag hos Sten i kväll. Du tar med dig potatis så fixar jag biffar.
– Fint, och Olle lovade ordna med en sallad.

Tolkning av SÄPO:
– Bra, då hjälper vi Sten att fixa bomber i kväll. Du tar med dig dynamit så tar jag med mig tändhattar.
– Fint, Olle lovade ordna med en timer.