Och nu, hör jag på radionyheterna, har FN satt terroristbekämpningen över de mänskliga rättigheterna. Det är rätt, säger EG-domstolen, att frysa personers tillgångar om ”det kan misstänkas” att pengarna skulle kunna nå Usama Bin Ladins organisation eller på något sätt gynna terrorism och om personerna satts upp på FN:s lista över ”misstänkta terrorister. Alltså ”Om det kan misstänkas att…”, inte om det visats att….! Och den misstänkte har inte rätt att försvara sig, kan inte begära att få misstankarna mot sig prövade i domstol och i enlighet med vanliga demokratiska regler.

Olle, Sten och Nisse, som tänkte fixa middag tillsammans, riskerar alltså att få sina banktillgångar frysta av FN efter anmälan från SÄPO, för visst kan det misstänkas att de skulle sätta ihop en bomb och kanske skicka pengar till internationell terrorism någonstans eller betala för attiraljer till bomberna över bank!

Det är inte ett krig mot Usama Bin Ladin och internationella terrorister man utkämpar nu. Det här är eliternas krig mot oss alla.

Men, man får väl lov att utgå ifrån att de styrande inte sätter dit oskyldiga, anta normal god vilja från deras sida?

Nej, det kan man inte utgå ifrån. Återigen alltså: En demokrati får inte vara beroende av de valdas goda vilja enbart. En demokrati ska också ha system för juridiskt och rättsligt skydd mot rättsövergrepp från statens och de styrandes sida. Vid sidan av allmän rösträtt är det existensen av sådana system som skiljer demokratier från diktaturer. I och med de terroristlagar som stiftas i EU just nu, och som man redan har i USA, kan man inte längre tala om Västvärlden som bestående av demokratier. I land efter land tar högerextremister över, med hjälp av manipulationer av opinionerna och med hjälp av förändring av lagar som tillåter dem att behandla medborgare fullständigt godtyckligt.

Det var inte många i Tyskland som trodde att det skulle gå som det gick när de röstade in nazisterna i den tyska riksdagen och när Hitler senare utsågs till rikskansler. Att man förföljde judar var ju fullkomligt självklart, de var ju landsförrädare och de syftade ju till att behärska hela världen, precis som muslimer påstås göra idag och som man lyckats få alltfler att tro.

Som sagt, det finns bara en sak som historien lär oss – att vi ingenting lär av historien.

Rekommenderas för läsning just nu: Krigskrönikan, om den extrema och kristna högern i USA.
Det som sker i Italien just nu är heller inte uppbyggligt ur demokratisk synpunkt.