Det finns bara en sak som är klar ifråga om våldtäkter av kvinnor, och det är att det manliga kollektivet inte är ett dugg överens om varför sådana förekommer.

Domare tycks vara ganska överens om att det är kvinnornas korta kjolar och djupa urringningar som gör det omöjligt för ett antal män att avhålla sig från våldtäkt. Är sedan kvinnorna alkoholpåverkade tycks de vara otroligt upphetsande, ja så oemotståndliga att somliga män bara inte klarar av att kontrollera sina instinktiva drifter. Dessa domare får dessutom gott stöd av forskarna Randy Thornhill och Craig Palmer, som i boken A Natural History of Rape, menar att det har varit en evolutionär fördel att våldta, och är kvinnorna lätt klädda, ja då kan män inte hjälpa att de……

Vad gäller Hagamannen är det helt annorlunda däremot, enligt Expressen. Han måste vara sjuk på något sätt, kanske har han en hjärnskada, för som han betett sig beter sig ingen normal man.

Så hur förhåller det sig nu – egentligen? Är det biologiskt fullt naturligt för män att våldta (ja det gör ju även andhanar), för att sådant beteende gett en evolutionär fördel, eller är det biologiskt sjukt att göra det?

Tillägg: Nytt på Skandalkalendern