Förbifart Stockholm ska byggas har man bestämt, trots att det är vanvett att satsa stort på biltrafiken idag, och det är bl.a. trängselskatten i Stockholm och vägtullar som ska betala projektet, trots att det utlovades att pengarna från den förra skulle gå till kollektivtrafiken. Men hållande av löften till vanligt folk är ju inte Alliansens starka sida precis – nåja, inte Socialdemokraternas heller om vi ska vara ärliga och de är ju med på byggandet av Förbifart Stockholm.

Bara de löften som ges till de rikaste håller man stenhårt.

Ska vi gissa att Alliansen kommer att se till att skriva kontrakt med projektörer och byggfirmor före september, kontrakt som spikar projektet så att det inte går att ändra på beslutet, på samma sätt som regeringen Bildt gjorde med den i grunden klantiga Arlandabanan. Som den förra borgerliga regeringen gjorde när den stal och delade ut löntagarfonderna till bl.a. forskare. Löntagarfonderna bestod av pengar som löntagarna hade avstått från i löneförhandlingar och som var tänkta att sättas in som stimulansåtgärder i sämre tider. Istället förskingrade regeringen Bildt fonderna och låste in dem i stiftelser så att staten och/eller löntagarna garanterat inte skulle ha en chans att ta tillbaka dem.

Regeringar har stulit en hel del från vanligt folk de senaste 20 åren, både S-regeringar och Borgerliga sådana, och rånandet av vanligt folk fortsätter.

/Kerstin

Rekommenderas idag:
- Lebensraum Sverige -Europa behöver råvaror, Nemokrati
- Alliansens bäst på ekonomi, Ekonomikommentarer
- Svenska tillväxtdyk, Ekonomikommentarer
- Medmänsklighet ett minne blott, Ett Hjärta Rött
- Fattigdom smittar, Storstad