Naturligtvis utbildas för många lärare (fast en chockerande stor andel av lärarkåren är icke-behörig).

När målsättningen, den man inte talar så högt om, är att endast gräddans barn ska få en god utbildning, på speciella elitskolor, så behöver man ju egentligen bara fångvaktare på skolorna för pöbelns ungar. Förberedelser görs redan, under det förljugna talet om att barnen ska lära sig forska och arbeta självständigt redan i grundskolan. Då klarar de sig förstås bra utan utbildade lärare. Dessa ska ju ändå bara fungera som ”handledare”. Struntar man i att utbilda handledarna så kostar de mindre och kostar de mindre kan man sänka skatterna för de välbeställda.

I den sköna nya världen, den totalt oreglerade Marknadsekonomin, med större lönespridning, ska vanligt folks ungar ändå bara jobba som lågavlönat och skattesubventionerat tjänstefolk åt de finare människorna, och användas som förbrukningsvaror inom industrin, sådana som man tar ut det bästa ur och sedan kastar på samhällets avskrädeshögar.

Nu ska åter evolutionens lagar gälla. De starkare (läs de redan rika) ska åter få visa sin överlägsenhet och de fattiga ska återigen slås ut i den biologiska kampen för tillvaron, eller för att bevisa att Gud gynnar de sina – välj det som passar.