En hel yrkeskår lever på att odla klasskampsmyten. De är avlönade av en mängd intressegrupper, fackföreningar och delvis skattefinansierade ideella organisationer, skriver Stefan Fölster i Expressen, för att försöka förta effekten av forskaren Richard Wilkinssons besök och föreläsningar i Sverige.

Jag skrattade gott en god stund efter att ha läst denna passus. Inte visste jag att Fölster hade en sådan brakhumor. Menar, vem och vilka är han avlönad av, och för att säga vad?

Sorgligt dessutom att han inte ens har läst den bok han skriver om och kritiserar, The Spirit Level” (Jämlikhetsanden på svenska) av just ovannämnda Richard Wilkinsson och Kate Pickett, eller så har han inte förstått vad den handlar om.

/Kerstin

Länkar:
- Vänsterns darling går inte att lita på, S Fölster i Expressen
- Jämlika samhällen nästan alltid bättre, R Wilkinson, Expressen
- Om Jämlikhetsanden och en illa uppbyggd retorik, Johan Westerholm
- Vad Anders Borg glämde säga, Storstad
- You get pie in the sky, Ett Hjärta Rött