Lilly Näslund, vänsterpartist och nämndeman i Stockholms tingsrätt, filmades när hon slängde en stol mot civilklädda poliser under Reclaim The City-demonstrationen, enligt Aftonbladet [1]. Nu utreds hennes fall och hon är misstänkt för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman.

Med tanke på alla dem som omvittnat hur civilklädda poliser trängde upp dem mot husväggarna och började puckla på dem med fjäderbatonger utan att de hade gjort något alls,[2] undrar vän av ordning: Tar dessa civilklädda poliser först fram ID-brickan, håller upp den och förklarar att nu tänker de börja slåss och den som försvarar sig kommer att åtalas för våld mot tjänsteman.

Länkar:
[1] Aftonbladet
[2] Anna Toss erfarenhet från samma demonstration

Tillägg 25/5 kl. 14.30: Så visar det sig idag att Lilly Näslund inte är medlem i vänsterpartiet [3] och aldrig har varit det.
Länk:
[3] DN, Lilly Näslund inte medlem i v.

Tillägg: Nytt på Skandalkalendern