185 år fängelse blev det för Jeffrey Skilling och 165 år för Kenneth Ley, två av de ledande Enroncheferna, för ekonomisk brottslighet.[1]

Det var annat det än Lars-Erik Peterssons två ynka år, [2] som jag gissar att nästa instans lyckas trolla bort helt dessutom. Eller kan vi hoppas att de högre instanserna känner sig inspirerade av USA och definitivt klämmer till med två år, eller i varje fall ett halvår?

Sedan är ju de amerikanska straffen närmast skrattretande. USA ska vara värst i alla avseenden, eller tror man kanske att amerikaner kan bli 225 år gamla?

Tillägg 26/5 kl.23.00: Det var, som en kommentator redan påpekat, fel att skriva att Enrondirektörerna har dömts, de riskerar bara dessa straff, fast i dagens AB har risken skurits ner till 50 år i fängelse, fortfarande inte illa i jämförelse dock.

Länkar:
[1] Rapport, TV1, om Enroncheferna
[2] Rapport, TV1, Om domen mot Lars-Erik Peterssons