Jag bara gnäller på bloggen för det mesta, men livet har många glädjeämnen också.

I huset vi bodde i över 30 år hade vi alltid fyra par tornseglare, mina favoritfåglar, som häckade under takpannorna, och det var något speciellt när de anlände och flyttade in i början av juni. Då var det högsommar och deras skriande i luften, med svar från dem som låg i bona och ruvade, eller senare från ungarna där, när några tornseglare svischade fram över taket, gjorde att man kände sig lycklig över att bara finnas till.

Så flyttade vi till ett nytt hus som inte kunde härbärgera tornseglare eftersom tegelpannorna är för låga och dessutom har huset hängrännor som hindrar inflygningen. Alltså bestämde vi oss för att snickra ett par holkar och hänga upp dem under överhänget på huset, efter att vi hade noterat att några tornseglare testade att flyga in runt huset men inte hittade något bra bohål.

Nu har jag just konstaterat att tornsvalor har flyttat in i båda de holkar vi satte upp för det syftet förra sensommaren, så nu ska det bli minst en holk till i morgon. Jag har verkligen saknat tornseglarna flera somrar men nu får vi förhoppningsvis leva i symbios med sådana igen. Det känns som att få uppleva en riktig sommar igen.