Hittar denna rubrik och introduktion på Google vid en slagning. Det är bloggen ”Liberala Studenter” (Stockholm) som ställer frågan:

Om jag nu har pengar, oavsett anledning, och väljer att konsumera vårdtjänster för dem, varför ska det anses fulare än någon som köper en sportbil för dem? …

Är det inte något konstigt med den här frågan? Vad är det för valfrihet man talar om?

Man kan måhända formulera om frågan till: ”Vem av oss är frivilligt sjuk för att vi föredrar att lägga våra pengar på vård istället för att köpa oss en sportbil?”

Alternativt: Vilka av oss föredrar att vara friska framför att vara vårdbehövande och tvingas använda våra pengar till vård?

Eller till klarspråk: Föredrar vi att vara friska och kunna köpa oss en sportbil framför att vara sjuka och tvingas använda våra pengar till nödvändig vård istället.

Hur som helst, detta är tydligen en fråga som liberaler anser att vi ska ha rätt att avgöra själva i liberalernas valfrihetssamhälle.

Länk:
Liberala Studenter

Tillägg torsdag 29/6 kl. 02.25:
Bloggen Media Culpa genomför sin andra undersökning av svenska bloggare och bloggläsare och behöver deltagare till sin enkät. Svara på enkäten genom att klicka här och uppmana gärna fler att delta:
Enkäten tar bara ett par minuter och är helt anonym. Resultaten presenteras på Media Culpa inom kort. Bloggaren tackar på förhand.