Vi måste jobba längre, säger politikerna, från höger till vänster. Vad de egentligen menar är att nu är det dags att klämma åt oxarna lite mer, för de superrika vill ha det mesta för sig själva.

Det är ju närmast löjligt att tala om att vi måste jobba längre samtidigt som det inte finns arbeten för de yngre ens och samtidigt som en del människor är totalt utslitna redan i femtioårsåldern. För att inte tala om att vi idag kan producera mycket mer per person än på 70-talet, då pensionsåldern var lägre och då vi alltså skulle kunna leva gott och arbeta mindre allihop.

Det handlar alltså inte alls om att ”vi måste arbeta mer” för att ha råd, utan om att de där som slits ut, blir sjuka och gamla, de får i framtiden finna sig i att bli utsparkade, trampade på och att leva på existensminimum – punkt slut. Den rika eliten ska ha mer av samhällets produktion och resurser och den, och våra politiker, har inte lust att se till att alla får vara med och dela mer jämlikt på vad landet producerar och det handlar om att all solidaritet ska kastas överbord i framtiden.

/Kerstin

Rekommenderas till läsning:
- FK Regeringens valarbetare, Ett Hjärta Rött
- Statsskulden och nettotillgångarna igen, Ekonomikommentarer
- Skyhögt pris för missuppfattningen att högerpolitik är bra för storstaden, Storstad