USA:s galenskap accelererar, vad gäller försöken att lägga beslag på all världens resurser och att ta kontroll över resten av jordklotet.

I Sverige ska c:a 400 soldater stationeras i norra Sverige inför USA:s provbombningar i Norrland i sommar. Det är så bra, säger man, att öva bombning där för Norrland liknar Afghanistan.1)

Vem tror på det argumentet? Inte jag.

Vill man öva bombning i områden som liknar Afghanistan så har man massor av områden i hemlandet USA att öva bombning i, öknar och bergiga områden som är betydligt mer lika landskapen i Afghanistan än Norrland. Så varför Norrland? Jo, för att skaffa sig erfarenheter av bombningar och flygning vid Nordkalotten. Det handlar ganska säkert om en amerikansk planering för ett framtida krig mot Ryssland, om USA:s förhoppningar om att så småningom kunna lägga vantarna även på Rysslands naturresurser, gas och olja inte minst. När tillfälle erbjuds att slå till måste man ha baser, eller i varje fall erfarenheter även av krig och bombningar vid Nordkalotten.

Det skulle alltså inte alls förvåna mig om de där 400 amerikanska soldaterna utvecklas till en permanent amerikansk militärbas i norra Sverige. Ytterligare ett steg från USA:s sida mot den totala världsdominansen i så fall och ett definitivt steg för Sverige in i NATO.

Med detta steg, om det tas, kommer Sverige att ligga illa till om det blir en väpnad konflikt mellan USA och Ryssland, som det mycket väl kan bli, då ju Ryssland inte, som var tänkt när Sovjet bröt samma, är villigt att låta USA lägga vantarna på deras naturresurser. Genom att tillåta de här amerikanska övningsbombningarna utmanar vi alltså Ryssland och vår neutralitet har vi därmed gett på båten. Alltså kan vi räkna med att Sverige blir krigsskådeplats om USA och Ryssland råkar i luven på varandra.

Är detta i linje med svenska folkets önskningar? Jag tror inte det.

Men vad stort sker i politiken numer, det sker i tysthet och utan offentliga diskussioner. Folk är bara besvärliga och Carl Bildt, som ju länge arbetat som amerikansk agent utan att någon reagerar, anser givetvis, tillsammans med resten av Alliansregeringen och troligen med stöd av Socialdemokraterna, att det gäller att smida innan väljarna märker att järnet blivit varmt.

Alltmedan Sverige låter USA övningsbomba i Norrland skickar Sverige militär till Afghanistan för att stödja USA i dess världsomspännande nykoloniala projekt även där. Aningslösheten hos svenska folket, och kanske även hos våra politiker (såvida dessa inte vet precis vad de gör, och är mutade eller hotade att lyda USA,) är allvarligt dyster.

Dessa nykoloniala krig, som vi nu deltar i, följer dessutom precis samma mall som de tidigare kolonialkrigen, de där under 1800-talet . De påstås även denna gång föras enbart i syfte att befria de stackars förtrycka och olyckligt okunniga människorna i andra världsdelar. Då var det den sanna tron och frälsningen samt lite kunskap de skulle bibringas, idag är det det sanna politiska systemet, demokratin, och lite kunskaper de ska erbjudas, med hjälp av bombningar och dödande av miljoner människor.

2010 års Nobelfredspristagare, Barack Obama, tycks dessutom vara en värre hök än Bush i somliga avséenden. 2) I New York Times på nätet kan man läsa om hur han sanktionerar mord och andra aktioner i andra länder världen runt. Dessutom är det väl helt klart vid det här laget att USA förbereder en militär attack mot Iran. Iran har ju  olja gu’bevars, för någon aomtbomb har de uppenbarligen inte på lut.

The secret directive, signed in September by Gen. David H. Petraeus, authorizes the sending of American Special Operations troops to both friendly and hostile nations in the Middle East, Central Asia and the Horn of Africa to gather intelligence and build ties with local forces. Officials said the order also permits reconnaissance that could pave the way for possible military strikes in Iran if tensions over its nuclear ambitions escalate. 3)

Nu  hade Turkiet och Brasilien kommit överens med Iran om ett arrangemang som skulle omöjliggöra USA:s och Israels vidare ”oro” (läs. beskyllningar) för Irans atombombsambitioner, men se, det hjälpte inte ett dugg. Här ska atombombshotet från Iran skrämma USA:s befolkning och hela Västvärlden till accepterande av bombande och mördande av massor av oskyldiga iranier, för Iran ska bombas – också. Om Iran sedan tänker skaffa sig atombomber eller inte, det är av intet intresse i sammanhanget.

USA:s megalomami förebådar sannolikt dess sammanbrott, frågan är bara hur utdraget detta blir. Det dystra är dessutom att USA kommer att skapa krig och eländen runt hela världen på vägen dit och nu är Sverige, glatt och villigt, inordnat under USA:s vanvett. Vi kommer därmed också att få vår del av bedrövelsen.

Gratulerar alla svenskar som är unga idag. Ni kommer kanske att få uppleva vad ingen svensk upplevt sedan början av 1800-talet, ett ”uppfriskande och förädlande krig”, ett sånt som konservativa element i Sverige ville kasta in oss i på Hitlers sida, då det begav sig. De som överlever får väl slå sig för bröstet och känna sig stolta över att de var med och ”tog sitt ansvar”. Vi äldre svenskar och europeér har förhoppningsvis hunnit dö naturliga dödar innan det eländet brakar loss även här hemma.

Hur gick det till när stora delar av svenska folket, och framför allt av dem som är unga idag, förvandlades till grooming beauties? Jag förstår det inte.

/Kerstin

Länkar:
1) Bomberna över Norrbotten, Tendens
2) Torture Research And Experimentation:  Official Policy Under Bush And Obama,By Stephen Lendman, Counter Currents.org
3) US Is Said to Expand Secret Actions in Mideast, New York Times
3) Obama, Oil and War. Gimme Shelter, F Shor, counterpunch.org
- US imperialism, Counter Currents.org (länkar om ämnet)
- The New Socialist Realism, Watching the Pentagon Channel, C M Young, counterpunch.org
- Sanctifying War. Serving the Empire, Killing for Lies, S Richman, conterpunch.org
- Obamas Charade on Iran Sanctions Flynt Leverett & Hillary Mann Leverett, Counter Currents.org
- Why the Greens Failed. Iran’s Presidential Election One Year Later, Ismail Hossein- Zadeh, counterpunch.org
- Some CIA Officers Say Predator Strikes Helping Al Qaeda. Revolt of the Drone Operators, G Porter, counterpunch.org