Tornseglare Tornseglare

Under eftermiddagen hade vi anstormning av ett gäng tornseglare igen. De for som galningar runt huset och skriade i högan sky och kollade alla möjliga vinklar och vrår av huset, formligen klättrade på väggarna.

Så har man tappat ännu en illusion. Nu upplevde jag inte det där skriandet som fullt så vänligt som jag alltid gjort tidigare, sedan jag förstått att de där skriande tornseglarna egentligen är en slags tornseglarvärldens ungdomliga MC-terrorister.
De flygande ligisterna lyckades vi inte fånga på bild, men tornseglaren som vaktade sitt bo mot de anstormande ungdomarna kunde vi fotografera.
De par som häckar här flyger själva alltid in och ut ur bona helt ljudlöst och gör aldrig något väsen av sig, precis som det anstår stadgade par med små barn. Och nej då, tornseglarna är inte det minsta rädda för oss.

Tornseglare Frampå nattkröken pratade jag med min reservprins igen, som just hade hoppat ner i swimmingpoolen och satt där och njöt av svalkan när jag kom ut på trappan. 20 grader utomhus har vi, inte underligt att han vill ta sig ett bad. Det gjorde jag också tidigare idag. Det var 26 grader varmt i vattnet i sjön.