Varje gång jag sitter och jobbar intensivt vid datorn en period irriterar jag mig på hur usel den är ergonomiskt, för alla som är högerhänta, och det torde vara större delen av mänskligheten.

Hur i all världen kunde man komma på att lägga funktionstangenterna på höger sidan av bokstavsbordet? Det är ju rena galenskapen att man ska tvingas flytta handen så långt åt höger varje gång man använder musen.

Har försökt att använda vänster hand till musen, men jag är nu en gång så eländigt ensidigt högerhänt att jag sällan lyckas träffa rätt med pilen när jag använder vänsterhanden. Måste finnas många fler som har samma problem. Varför i hela friden finns det inte tangentbord med funktionstangenterna på vänster sida också – för den som föredrar det och är rädd om sin arm, eller tangentbord med lös bräda för funktionstangenterna och som kan fästas på endera sidan?
Som det nu är tvingas man sitta med handen utsträckt ut från kroppen så fort man ska ta i musen, och dessutom flytta handen 20-30 cm, mot 10-15 cm om man inte hade funktionstangenterna liggande i vägen.

Någon som vet varför det är så här, och varför ingen gjort något åt eländet under de 15 år som persondatorn varit i allmänt bruk? Detta är desto underligare som begreppet musarm lanserades redan för 10 år sedan, som beteckning på den skada man får av att använda musen ofta.