Varför skäller jag numer mest på Socialdemokraterna?
Kort svar: Av dem förväntar jag mig mer och lite förnuft.
Av Alliansen förväntar jag mig ingenting. Den är så usel i alla avseenden att jag inte vet var jag ska börja om jag ska skälla på den.

Alliansens politik är så bedrövlig och drabbar så många människor att man inte har ord för eländet.

– Folk jagas och bestraffas för att de är sjuka eller för att vi har hög arbetslöshet.

– Alla ansträngningar görs för att de mindre välbeställda inte ska få adekvat sjukvård.

– Alla ansträngningar görs för att sjuka och arbetslösa ska tvingas göra sig av med allt de äger och har och för att de ska tvingas leva på existensminimum.

– Alla ansträngningar görs för att de välbeställdas barn ska få bättre utbildning och få gå i bättre skolor än vanliga människors barn.

– Alla ansträngningar görs för att det inte ska finnas någon andra möjlighet, vad gäller utbildning, för de icke-rika. För dem ska det vara kört för alltid om de misslyckas i de sämre ungdomsskolor de får gå i.

– Inga allvarliga ansträngningar görs för att se till att ungdomar ska kunna få egna lägenheter. Tvärtom gör man vad man kan för att endast de rika ska få tillgång till bostäder i framtiden.

– Alla ansträngningar görs för att göra Sverige urarva och för att förvandla landet till ett rent råvarulevererande U-land, där vinsterna vid försäljningen av råvarorna och vid produktion i landet, hamnar utomlands.

– Man ljuger oss rakt upp i ansiktet om Sveriges ekonomi och om den faktiska ekonomiska situationen i Sverige, i Europa och i världen.

Det enda man anstränger sig för är att de allra rikaste ska bli ännu rikare och kunna sno åt sig ännu mer, ja allt, av vad landet har att erbjuda – i form av råvaror, i form av energi, i form av produktionsresultat.

Så trots allt – Leve de röda partierna!
Det blir inte lika illa med dem.

/Kerstin