Det finns några idiotsäkra sätt att öka kriminaliteten i ett land, och att se till att den blir brutalare.

Det första och viktigaste är att skapa ordentligt stora skillnader mellan rika och fattiga, och att göra de sämre ställda ännu fattigare.

Det andra är att öka säkerheten på offentliga inrättningar, mot inbrott och stöld, som banker, postgirot etc. Det leder till att drogberoende och vanliga kriminella ger sig till att råna enskilda individer istället för att tömma brevlådor eller bankernas penninginkast.

Det tredje sättet är att försumma barnen och att se till att många av dem stampas ut ur samhället redan under skoltiden. Det tar bara fem år att skapa en värstinggeneration. Det tar generationer att reparera de skador man skapar på det här sättet.

Det fjärde sättet är att öppna offentliga och statliga spelhålor.

Gratulerar alltså den svenska regeringen, liksom oppositionen, till att tillsammans ha lyckats genomföra alla dessa punkter och förvånas inte alls över det ökande problemet med hot mot personer inom rättsväsendet. Vem hade förväntat sig annat?