SR:s och SVT:s ledningar envisas tydligen med att vilja göra program som ingen lyssnar eller tittar på.

Man vill ha fler yngre lyssnare och tittare säger man, både på SR och SVT, och i alla kanalerna tydligen – ni som är över 50, släng er i väggen. Alltså lägger man ner de bästa programmen i radions P1, hela samlingen av mina favoritprogram, Vår grundade mening, Pengar, Konflikt…

Vad ska vi få istället – som kan tänkas få tonåringar att överge sina datorer och sina chatsidor, avstå från att träffas på kvällarna, strunta i att dejta varandra och springa ute i hopp om att att träffa drömkillen eller drömtjejen, inte bry sig om att lyssna på sina musikfavoriter? Jag kan uppriktigt sagt inte föreställa mig sådana program, för inte ens när jag var ung, på 50- och 60-talen, hade man kunnat locka mig att föredra att lyssna på radio eller stanna hemma och titta på TV istället för att vara ute och träffa kompisarna och göra något helt annat. Vad man än hade försökt i den vägen hade misslyckats.

Och vad ska SR locka vuxna under 50 med? Program om vadå? Jag kan inte heller här föreställa mig vad vuxna mellan 25 och 50, vill ha istället för de mycket bra program man ska slopa. Vad saknar folk i den åldern i dagens radioutbud? Ni som vet, berika mitt vetande med era insikter och erfarenheter. Jag är mycket nyfiken.

Länk:
Om SR:s tablåändring, (eller sök Studio ett14/9)