Så har då en bloggbesökare hittat Littorin åt mig, i en artikel i Expressen. Littorin ser glad ut på bilden. På journalistens fråga om han följt valrörelsen svarar han: ”Nej, nej det har jag inte. Det är ganska skönt att slippa valrörelsen. Jag har haft annat för mig”. Ja han säger till och med att han inte kan tänka sig att göra politisk come back.

Låt oss titta lite mer på det där uttalandet. När Littorin säger att ”det är ganska skönt att slippa valrörelsen”, då säger han egentligen att ”det är ganska skönt att slippa jobbet”, eftersom valrörelsen var en viktig del i hans jobb. Och detta var ett jobb som hade varit hans livsluft under ett inte föraktligt antal år, och som vi väl har svårt att tänka oss att han var trött på. Inte långt innan han avgick för att han var så slutkörd psykiskt, hade han ju gett intryck av att han såg fram emot valkampanjen och det fortsatta arbetet i regeringen.

Alltså, Sven-Otto Littorin gör precis det som nästan alla arbetslösa gör, säger att det är skönt att inte jobba längre. Ska vi därmed dra slutsatsen att han är en av alla dessa lata fuskare som föredrar att leva på bidrag framför att jobba, och hans bidrag är inte fy skam dessutom eftersom han får 112.000 kr/månad under ett år om han går arbetslös hela tiden. Det är avsevärt mycket mer än någon annan får i hans situation.

Nej den slutsatsen ska vi inte dra för säger han att det är skönt att slippa valrörelsen för att han verkligen tycker det? Naturligtvis inte. Så säger de allra flesta när de förlorat jobbet och är arbetslösa för att man inte vill bli ”tyckt synd om”, inte vill ge intryck av att man är en looser, att man är körd. Ibland vill man inte ens erkänna för sig själv att man är det, ibland gör man det men vill inte låtsas om det inför andra, vilket jag skrev om här.

Så varje gång man hör en arbetslös säga att ”det är skönt att slippa jobba”, ska man ta det med en väldigt, väldigt stor nypa salt. Det är en gigantisk lögn för det mesta. De allra flesta skulle mycket hellre ha ett jobb och egen lön att leva på och de allra flesta mår urdåligt av att ha blivit utsparkade och gå arbetslösa en längre tid än semestern, det gör även Littorin och avslöjar det till och med mot slutet av den korta intervjun:

Hur mår du?
– Det är…som det är, säger Sven Otto Littorin.

Så Sven Otto Littorin har ägnat sig åt kollektiv bestraffning av otaliga oskyldiga, arbetssamma och hedervärda människor för att ”så många fuskar med bidragen” fast detta inte alls är fallet.

/Kerstin

Länkar:
- Sven Otto Littorin bryter tystnaden,  Expressen
- Reinfeldt lyssnar – och förstår ingenting, Motvallsbloggen, 26/8 2010
- Här tar det slut. Aftonbladet frågar ut ministern om ett påstått brott – då väljer han att avgå, AB
Får frågor och avgår, AB