Idag åker jag förstås in till bokmässan, en av årets två höjdpunkter för min del. Brukar komma hem med en trave böcker varje år, fast jag varje år säger att det inte ska bli några böcker, bara titta, inte köpa. Men nog köper jag böcker allt – varje år, som jag inte får plats med i bokhyllorna eftersom varje väggbit redan är täckt av överfyllda sådana.

Sedan tillbringar jag flera dagar med att plöja böcker. Jag riktigt frossar i läsande veckan efter bokmässan. Förr gjorde jag så efter bokrean, men den har blivit allt mindre intressant tycker jag och böcker från mässan är ju ofta helt aktuella dessutom. Mest blir det fackböcker, böcker om samhällsfrågor, om ekonomi och om vetenskap, vetenskapsteori och vetenskapshistoria förstås. Har redan lite idéer om några böcker att titta efter.

Så om det blir dåligt med bloggande den närmaste veckan beror det på att jag sitter med näsan i böcker och inte kan slita mig från dem. Å andra sidan kanske jag får idéer som jag slänger mig på datorn för att ge uttryck för här på bloggen.