Det är sköna juveler vi fått till regeringen. Människor som ljuger, om allt mellan himmel och jord, som fuskar med skatt, som inte betalar för de samhällstjänster de nyttjar, som inte vet vad de gör, som inte drar sig för att utnyttja utsatta människor och frånta dessa deras rätt till sjukförsäkring, social trygghet och pension och som äger andelar i företag som beter sig mer än betänkligt illa mot människor i andra länder, allt för att berika sig själva och för att få makt.

Det finns faktiskt inte ord för sådana människor, i varje fall inte ord som man kan publicera om man vill vara någotsånär anständig – varför man nu skulle vara det mot människor som själva inte är anständiga.

Denna regering kommer att skaffa sd många nya väljare till nästa val, men det gör kanske inte de konservativa så mycket eftersom konservativa personer i maktpositioner sällan dragit sig för att samverka med både fascister och nazister i historien.

Inte en majoritet av väljarna bakom sig
Den här regeringen har visserligen majoritet i riksdagen men den har definitivt inte mandat att genomföra det program man nu börjar förverkliga.

För det första har den inte majoriteten av de röstande bakom sig, utan den fick riksdagsmajoriteten på grund av småpartiernas röster, som föll bort då dessa partier inte kom in i riksdagen. Regeringen hade istället 266.740 röster (med förbehåll för ev. smärre senare förändringar i statistiken) under 50% av samtliga röstande.[1]

För det andra kan vi nog också vara ganska säkra på att de flesta centerväljare inte hade tänkt sig det här, och troligen inte heller en stor del av fp:s väljare.

Förstår regeringen inte alls vad den åstadkommer?
Inser man inte från regeringens sida vilket samhälle man organiserar fram med den politik man nu börjar föra? Ett söndertrasat, tudelat Sverige med många utslagna människor, eller människor som tvingas leva på eller strax under marginalen, leder garanterat till ökad kriminalitet – som även den rika delen av befolkningen kommer att drabbas av.

Häromdagen skrev man exempelvis i Aftonbladet om godsägaren i Sörmland som utsatts för bl.a. mordhot om han inte betalade stora summor till en rysk maffiaorganisation, med ombud i Sverige. Mannen valdes ut för utpressningen på grund av att han var rik och han hade redan betalat ut ett antal miljoner för sitt och sina anhörigas liv innan han kände att han inte orkade mer och gick till polisen.[2] Vi kommer att få se fler rent svenska organisationer av det slaget i det samhälle alliansen nu vill skapa åt oss.

Detta samhälle kommer med andra ord också att innebära minskad frihet för överheten och för de rika. Dessa kommer så småningom att vara otrygga varhelst de visar sig utomhus. Är de rika verkligen beredda att leva under ständiga hot från den kriminalitet de nu manar fram för att berika sig ännu lite till, eller är de bara precis så ointelligenta som de verkar vad gäller de stora övergripande samhällsfrågorna?

Länkar:
[1]Om väljarstödet – tidigare inlägg på Motvallsbloggen
[2]AB, artikel om den hotade godsägaren