Mikael Nyberg skriver en mycket intressant artikel om Carl Bildts inblandning i kampanjen för att övertyga framför allt européer om det nödvändiga i att attackera Irak.

Randy Scheunemann, direktör vid Committe for the Liberation of Iraq och före detta rådgivare till försvarsminister Donald Rumsfeld, frågade Carl Bildt om han ville hjälpa till med krigskampanjen. Det ville Carl Bildt. I januari 2003 etablerade sig kommittén i Europa med ett internationellt rådgivande utskott.

Hela artikeln, och flera andra mycket läsvärda sådana, kan läsas på Mikael Nybergs hemsida, som det finns en länk till under ”övriga länkar” till höger här.

Den nya högerregeringen blir bara mer och mer skräckinjagande. Ska vi också snart få se svenska soldater i Irak, med uppgift att avlasta USA månne?

Det torde hur som helst bli lättare för regeringen att värva soldater för svenska krigsinsatser utomlands när man gör det svårare för folk att få arbeten med anständiga löner och dessutom för arbetarklassens barn och för människor som stampats ut från arbetsmarknaden, att studera vidare. Det är de fattiga som används som kanonmat för USA:s oljeintressen och för de rikas välfärd.

Länk
Mikael Nybergs artikel om Bildts engageman för USA:s krig i Irak

Protestera mot förändringarna av A-kassan -klicka och skriv på