Fredrik Reinfeldt säger sig vara besviken på att S röstade ner regeringens förslag om det överstora anslaget till regeringskansliet, vilket även SD gjorde. S, menar han, hade ju lovat att inte under några omständigheter”samarbeta med SD” eller ge SD en chans att påverka politiken.

Jaha, och hur hade Reinfeldt tänkt sig att regerandet skulle gå till nu då? Hade han själv skämts som en hund om SD hade röstat med Alliansen i frågan, eller menar han att Alliansen borde ha röstat emot sig själva i frågan i så fall, bara för att inte ge SD en chans att ”påverka” politiken?

Hur hade han vidare tänkt sig att man ska förfara framöver, för att SD inte ska få ”påverka” politiken? Att man i fråga efter fråga ska fråga SD hur detta parti tänker rösta, för att sedan konsekvent komma överens med S och MP om att rösta tvärtemot SD?

Inte nog med det, han tycks anse att det är förfärligt tragiskt att behöva avskeda människor från regeringskansliet just till jul. Det är förstås inte roligt för dem som drabbas men jag har inte hört Reinfeldt utrycka samma medlidande med andra människor som drabbats av arbetslöshet. Dem klassar han istället direkt som bidragsfuskare om de inte genast får nya jobb. Så nu återstår att se hur många av dem i kanslihuset som avskedas som övergår till de fuskandes skara. Dessutom kan vi se hur Reinfeldt gör en klar skillnad mellan folk och folk här, om nu någon inte visste att just en sådan åtskillnad är kärnan i den moderata ideologin och politiken.

/Kerstin

PS kl 15.30: Ser nu i ETC att Alliansen fick igenom att det även fortsättningsvis ska vara hemligt varifrån partistöden kommer, med hjälp av SD:s röster. Men det är klart, Alliansen har kanske aldrig lovat att inte regera med stöd från SD. Men skämmas borde han Fredrik Reinfeldt, både för sin dubbelmoral, att han regerar med stöd av SD samtidigt som han anklagar S för att vid ett tillfälle rösta som SD, och för att han inte vill vara öppen med varifrån Alliansens partier får sina pengar. /DS

- Efter regeringens nederlag – S anklagas för samarbete med SD, Expressen