I förra inlägget (nedan) trodde jag på DN:s reporter och deras granskning av Försäkringskassans rapporter men 17 vet om jag borde ha gjort det, för så läser jag vidare i DN, och studsar för en fet rubrik som skriker ut att:

Venezuelaner i jättemarsch mot Chávez
Caracas. Hundratusentals venezuelaner vällde till stöd för oppositionskandidaten Manuel Rosales fram längs Caracas gator i ”Caminata por los 26 millones” (Marsch för de 26 miljonerna) på lördagen.

Oj då, tänker jag, var har hänt, har Chávez förlorat sitt stöd bland folket. Ja tydligen har han det, för hans utmanare Rosales påstås ligga på 1530 procent i opinionsmätningarna. Hoppsan, det måste vara rekord alla tider! Torde ingen kunna slå tänker jag förstås. Några rader längre ner läser jag emellertid, och nu med stigande förvåning, att President Chávez är solklar favorit med 4560 procent i enkäterna. Hur många procent väljare har man i Venezuela?

Så kommer förklaringen till rubriken, fast man ska förstås känna till DN:s propaganda mot Chávez för att förstå att det är en sådan:

Han är föraktad i Washington en motvilja som är ömsesidig men Venezuela står för ungefär en åttondel av USA:s oljeimport.
Mycket av miljardintäkterna använder Chávez till vård- och utbildningsprogram för Venezuelas fattiga, vilket förklarar hans popularitet bland väljarna. Rosales anhängare är dock rädda att Chávez är för influerad av vännen Fidel Castro.
– Rosales är vårt sista hopp att hindra att landet blir ett nytt Kuba, sade 53-årige Antonio Romero i lördagens marsch.

Milda makter – tala om att snubbla på siffror och avslöja sig i samma andetag. Bara att hoppas att reportern som skrev artikeln om Försäkringskassan har lite bättre koll på siffror och sånt.

Länk:
Jättemarsch mot Chavez, artikel i DN

Protestera mot förändringarna av A-kassan – klicka och skriv på