Erik Berg, på bloggen Approximation skriver den bästa analysen jag har sett av vad de köpta socialdemokraterna ställt och ställer till med. Läs den.

Tyder inte allting på att S borde göra en helt ny och alldeles självständig valanalys och fundera en gång till på varför man förlorade valet och backade så rejält, inte låta Svenskt Näringsliv föra partiets talan i den frågan?

Vem kan man nu lita på inom S?
Jag kan ju inte vara en enda som undrar vem man kan lita på inom S efter detta? Ingen enda vad det verkar. Mona Sahlins helomvändningar efter valet har ju inte gjort partiets trovärdighet större precis. Hon verkar ju också ha gått i Svenskt Näringslivs ledband. Den misstanken kommer man att hysa om varje socialdemokratisk politiker som håller med de borgerliga om någonting i fortsättningen. Ska bli intressant förresten att se var hon kommer att hamna efter att hon avgått. Var Göran Persson hamnade vet vi ju redan, liksom var de andra topparna inom S har hamnat efter att de avgått. I knäet på Svenskt Näringsliv.

Och vinnare är Alliansen och Svenskt Näringsliv, för den sidan vinner alltid på ökat politikerförakt och på att förvirring råder i landet och bland väljarna, i synnerhet om förvirringen huvudsakligen återfinns bland socialdemokratiska väljare.

/Kerstin

Länk:
- Socialdemokraterna är verkligen infiltrerade – precis som jag gissade, Motvallsbloggen 19/12 2010
- Förre metallbasens miljonknäck! Toxiska epistlar