Som alla, som följt min blogg, vet har jag skrivit en del om äldre och läkemedel och hävdat att man i många fall medicinerar de äldre alldeles uppåt väggarna, framför allt vad gäller SSRI, bensodiazepiner och sömnmedel, och att man inte bara förorsakar många gamla onödigt lidande utan att man till och med tar död på en del av dem i förtid, och på onödigt plågsamma sätt, på grund av felaktig medicinering.

Nu börjar det hända en del på området. Allt fler geriatriker börjar nu säga samma sak. En man som jag beundrar i sammanhanget har då och då framträtt och sagt precis det jag sade redan i min uppsats om behandlingen av min gamla mamma, nämligen professor Yngve Gustafsson i Umeå.

Har du en gammal anhörig så bör du läsa den nedan länkade artikeln i Läkemedelsvärlden. Det kan bespara både dig och din gamla anhöriga många sorger. Det gäller nämligen att man som anhörig har koll på vilka mediciner som läkare stoppar i de anhörga gamla, för läkare i allmänhet vet inte alltid vad de sysslar med i det här fallet.

Är du själv över 45 så gäller det att du är med och kämpar mot den kemiska misshandeln av de gamla innan du själv är där – för när du själv är där är det för sent för din del.

Länkar:
Läkemedelsvärlden: Yngve Gustafson om medicinering av äldre
Berättelsen om behandlingen av min gamla och dementa mamma