Rätt som det är spärras någon diktators konton i Europa och USA, eller som ägs av någon obekväm organisation, som nyligen Wikileaks konton. Just nu har man spärrat Gadhafis konton och då hittar man 10 miljarder i Sverige (svenska banker antar jag), på konton som är skrivna på honom.

Jag har alltid undrat vart de där pengarna som spärras tar vägen, vem som lägger vantarna på dem till slut, bankerna där de finns, staten där dessa konton finns, lämnas de över till staten i det land som de anses vara stulna från eller ligger de bara där och skvalpar som övergivna båtar på obegriplighetens ocean?

Någon som vet? Berätta gärna.

/Kerstin

Länk:
- Khaddafi gömmer miljarder i Sverige, DN
- Another Illegal Campaign of Aggression. Stop Bombing Libya, Marjorie Cohn, counterpunch.org
- Imperial Hypocrisy. The Libyan Crusade, George Kazolias, counterpunch.org