Läser Borås Tidning idag och konstaterar att våra, och världens övriga, styrande och politiker, inom alla partier, har bestämt sig – en gång för alla: Nu ska vanligt folk tryckas ner i skiten igen och ojämlikheten öka.

S tänker tydligen inte ändra sig ett dugg, trots Juholts vackra tal om solidaritet och jämlikhet och vad allt det var som han oroerade om i sitt så kallade linjetal. Han kan inte ha menat ett enda ord av vad han sade när han väljer en person som Waidelich till ekonomisk talesman. Kanske han bara valt att göra som moderaterna, lura väljarna han också?

Borås tidning har idag en intervju med den nye ekonomiske talesmannen för  S alltså, Tommy Waidelich. Jag citerar:

- Var befinner du dig på den politiska skalan?
– Något till vänster på hela skalan. I mittfåran inom partiet. Jag är pragmatiker i grunden.
När det gäller ekonomisk politik kanske något till höger, i livsfrågor något till vänster, säger Tommy Waidelich
(BT 10/4 2011/hittar tyvärr inte artikeln på nätet)

Jaha, och vad menas med att stå till höger när det gäller ekonomisk politik men till vänster vad gäller livsfrågor?? Att Waidelich klär sig sämre än han har råd till, ser mer ut som en ”jämlik” person alltså, fast han inte är det.

Politik är ju ekonomi, så står man till höger där, då står man för högerpolitik – punkt slut.

Han lär vidare ha bejakat pigavdrag och RUT/ROT-avdrag (eller vad de nu heter den här veckan). Jag såg inte duellen mellan honom och skojaren Borg, men de som såg den hävdar att Waidelich höll med Borg om det mesta.

Mer PPD-politik* alltså, oavsett vilket parti som sitter i regering. Jag struntar i omvalet i Västra Götaland. Har alla partier bestämt sig för att det ska föras högerpolitik då är det ju lika bra att högerpartiet Moderaterna får göra det. De torde vara bäst på den saken. Så blir ju alla stockholmare nöjda dessutom. Det partiet är ju det enda som inte gjort helt om i sin politiska linje de senaste 20 åren. Däremot har Moderaterna börjat luras. Det gjorde partiet inte förr.

Jag vet inte vilket jag föraktar mest, partier som överger allt de stått för och kämpat för under 100 år, eller partier som plötsligt börjar låtsas att de har ändrat sin politik.

Jo, jag är helförb….

/Kerstin

*) PPD-politik= Pinka på dig-politik: Det blir varmt och skönt först (=lite mindre skatt) men sedan blir det väldigt kallt och obehagligt (=lägre löner för de flesta och höjda avgifter för allt) och för somliga blir det ren frost i byxorna (=de som blir sjuka, arbetslösa och äldre).

PS: Får väl rekommendera min recension i Alba av Björn Ramels bok ” Läkare utan vapen. Ett reportage om antibiotikarsistens, om hotet från de antibiotikaresistena bakterierna. Det här är en mycket angelägen bok.

Länkar:
- Vem sa nåt om bidragslinjen? Ett Hjärta Rött
- Omfördelar länder med lägre marknadsinkomst-ojämlikhet mer? Bengtzons
- …och om vi lämnar de intetsägande jämförelserna så…. Ekonomikommentarer
- Hyresrätten – en framtida fattigdomsfälla? Gemensam
- Forskare varnar: Privat vårdfinansiering kan leda till att du slänger dina pengar i sjön, Vänsterekonomerna
- Myten om att det alltid går att spara sig till en ekonomi i balans, Utredarna
- Åsa-Nisse och Blåsosse, Nemokrati
- Will Iceland Vote No or Commit Financial Suicide. Showdown in Icelan. Michael Hudson, counterpunch.org

Och så denna avslöjande artikel i SvD av en av landets mer kända kappvändare där han belägger det man länge misstänkt om journalister:
- Inte omsorg om S men om nationen, G Skytte, SvD