OK, jag är väl en idiot i vissa avseenden, men man kan inte kunna allt. Jag vet exempelvis ingenting om Facebook och hade inte tänkt mig att skaffa ett Facebookkonto, dels för att jag har  fullt upp med bloggen, dels för att jag börjar bli hjärtligt trött på datorer och digitala media, dels för att jag tyckte att jag kunde ägna en stor del av resten av livet även åt annat än internet.

Men, så började jag inse att det skrivs och händer en massa på facebook som jag är helt isolerad från, så bara för att kunna läsa en del av det som kunde intressera mig där skaffade jag ett konto i alla fall, för några veckor sen för att se vad som fanns tillgängligt där. Mer än så hade jag inte tänkt mig att det skulle bli. Jag skulle, trodde jag, vara en passiv person där och tämligen okänd av alla.

Men nu händer det saker, varenda dag. Alla möjliga människor bjuder in mig som vän, varav jag känner en del men inte har en susning om vilka somliga av de andra är. Inför dessa inbjudningar, som jag förresten hade fått ett antal redan innan jag skaffade ett eget konto, står jag nu som ett fån.

De flesta vänner jag har träffar jag då och då, eller ringer eller mejlar till ibland. Det har fungerat alldeles utmärkt hittills. Så vad ska man göra med vänförfrågningarna? Vad ska man göra med vännerna på Facebook. Vad ska man ha Facebook till och hur ska man bete sig där?

Jag kommer till en sida där jag ombeds att bekräfta de där vänförfrågningarna, antar jag, men vad förbinder jag mig till om jag bekräftar och sen då, när jag bekräftat? Vad gör jag sen?

Även meddelanden har jag fått, kul, men vad gör jag med dem? Hur svarar jag och om  jag svarar, kan vem som helst läsa det jag skriver.

Sista frågan: Hur säger man upp det där kontot?

Tacksam för  hjälp alltså.

Tillägg 14/4:
Måste tillägga att jag givetvis blir glad av att det finns människor som vill ha mig till sin vän på FB, att inlägget handlar om vad man gör på FB och hur det fungerar, absolut inte är tänkt som kritik av dem som hör av sig från FB.

/Kerstin