Vaknar för att ganska direkt få höra nyheten att USA mördat Usama bin Ladin:

I dag sattes en mindre grupp med amerikanska specialsoldater in för att som Obama sa antingen gripa eller ta livet av bin Ladin.
……….
– Rättvisa har skipats, sa Obama. Bin Ladin anses vara huvudarkitekten bakom terrorattackerna den elfte september 2001 i New York och Washington där nästan 3 000 människor dödades, men redan före det var han eftersökt av USA för andra terrordåd
…..
För Obama innebär bin Ladins död en enorm fjäder i hatten och man kan räkna med att åtminstone kortvarigt kommer hans opinionssiffror att skjuta i höjden.

Den amerikanska hederskulturen har därmed återupprättats. Den kristne fredspristagaren Barak Obama har vunnit en stor seger, anser man således. Mördandet av bin Ladin sägs vara en fjäder i hans hatt. Så just nu undrar jag vad som står i den amerikanska översättningen av Bibeln. I Nya Testamentet i min Bibel står ingenting om att man ska döda som hämnd. Där står istället att man ska vända andra kinden till. I synnerhet borde man inte döda människor som förmodligen inte är skyldiga till vad de anklagas för. Men för en stat som håller sig med ett Gulag där man spärrar in och torterar människor utan orsak och utan att tillåta dem en normal rättsprocess är detta förstås inte tillämpligt. USA står som alltid över all rätt, ja där är presidenten Guds sändebud på jorden, gamla testamentets Gud då, hämnarguden, inte den gode Gud som Jesus påstod sig vara son till.

För alltså, Usama bin Ladin hävdade själv att han inte hade med attentatet mot World Trade Center att göra, men att han välsignade det. Om USA bestämmer sig för att han var ansvarig så är han förstås det för vad USA:s ledare säger är sant, det är förstås sant.

Jag undrar nu : Hade Obama tänkt sig en jätteseger idag, att få kungöra att USA hade lyckats döda både bin Ladin och Ghadafi samma dag?

Och nej jag tror inte på den här historien. Så nästa undran är varför det är lämpligt att ”döda” bin Ladin just nu? Är det lämpligt inför ett tillbakadragande från Afghanistan kanske, som ju attackerades för att komma åt Usama bin Ladin en gång, så att man kan hävda att man inte förlorade kriget där.

Eftersom man önskat följa muslimsk sed, och eftersom ”det skulle ha varit svårt att hitta ett land som ville ta emot kvarlevorna”, uppges kroppen redan ha begravts till havs, rapporterar AP. (AB)

Problemet för en stat som under många år satt ljugandet i system är ju att till slut tror ingen förnuftig människa på något som kommer från denna stat, inte ens sådant som kan vara sant. Kroppen har behändigt nog nu försvunnit i havsdjupet men USA har tagit DNA-prov från liket och kan bevisa genom detta att det handlar om bin Ladin – jag undrar hur? Skulle gärna vilja ha en redovisning av när och hur man tidigare samlat in DNA från honom att jämföra med.

Tillägg kl 18.00:
Nu har det ju sagts att Usama bin Ladin varit död ganska länge. Mycket tyder på att detta är fallet. I filmen nedan hör vi f.d. pakistanska primiärministern Benazir Bhutto hävda, som om alla redan vet det, att Usama bin Ladin blev mördad av en Omar Sheik. Den utsagan borde förstås ha varit mer betonad om hon hade haft klart för sig att detta hade vi i Väst aldrig hört talas om. Här användes han ju fortfarande för att legitimera jakten på honom via krigsinsatser i Asien:

Benazir Bhutto: Bin Laden was Murdered

Benazir Bhutto mördades bara någon månad efter den här intervjun, som gjordes den 2:a november 2007. Den 27 december var hon död.

Tillägg 12/9 2011: Filmen är  nertagen från YouTube men kan istället ses här  – än så länge.

/Kerstin

Länkar:
- Usama bin Ladin är död, Ekot
- USA spårade bin Ladin via kuriren, Ekot
- Så dödades bin Ladin, AB
- Kroppen begravdes till havs, AB
- Can He Tell the Truth? Petraeus at CIA, By Ray McGovern