Såg just TV-programmet ”Världens undergång” på Kunskapskanalen. För den som inte vet det kan jag berätta att alla makter som i modern tid attackerat andra länder har gjort och gör det för freden och friheten. Så gjorde Japan när man attackerade Kina och övriga osasiatiska länder och när man bombade Pearl Harbor, så gjorde Hitler när han krigade i hela Europa och i norra Afrika, liksom Mussolini. Så gjorde Bush när han attackerade Afghanistan och Irak och så gör Sarkozy, Cameron och Obama när de anfaller Libyen liksom Sverige nu när vi är med och ockuperar Afghanistan och krigar i Libyen.

Visst är det skönt att veta att vi är i händerna på visa politiker och militärmakter, stora  och fredligt sinnade män, män som har många namnkunniga föregångare dessutom.

/Kerstin

Länk:
- Andra världskrigets fasor i fransk dokumentärserie, Kunskapskanalen SvT