Här är en afrikansk röst med intressant information som vi, av någon outgrundlig anledning, inte får höra i vanliga media:

Why the West Wants the Fall of Gaddafi, 1 of 3

Why the West Wants the Fall of Gaddafi, 2 of 3

Why the West Wants the Fall of Gaddafi, 3 of 3

(Tack Third World för tipset)

Moammar Ghadafi försökte alltså ena de afrikanska staterna i en union (AU) för att bygga välfärd åt afrikanerna och för att motverka imperialismen som drabbat kontinenten ofattbart hårt med miljontals döda och bortförda människor (som slavar) de senaste århundradena. (Afrospear 3/7 2007)

Och för några år sen kom USA på att Kina ökar sitt inflytande i Afrika” varför man inrättade ett speciellt organ, Africom, för den fortsatta Afrikastrategin. Redan 2006 deklarerade USA att ”kriget mot terrorismen” kommer att föras också i Afrika.(2)

Det amerikanska förslaget tar sålunda inte hänsyn till sociala och politiska verkligheter i de länder och områden som den nya strategin inriktar sig på, utan underställer dessa sitt globala krig mot terrorismen. Det är en attityd som hotar att fungera som en självuppfyllande profetia; det vill säga att terrorism uppstår där man bestämmer sig för att den redan finns, oavsett om den från början var benägen att uppstå just där, eller inte. Irak är kanske det mest slående exemplet; landet var inte en plantskola för terrorister innan invasionen för snart fem år sedan, men har blivit det sedan dess, på grund av invasionen, vilket framhävts av ett flertal studier, senast från en senatskommission i USA som släpptes fredagen den 8 september: rapporten beskrivs som ”en förödande anklagelse” mot Bushadministrationen av den demokratiske senatorn Carl Levin. (Kulturen 15/9 2006)

Västvärlden har alltså många skäl att vilja göra sig av med Ghadafi, vid sidan av det uppgivna, hans bombande av det libyska folket som, vad alltfler tycks anse idag, aldrig ägde rum. Visst är de märkligt att så många av de illdåd som Väst startar krig för att stoppa aldrig har ägt rum.

/Kerstin

PS: Finns det inte en enda journalist som undrar vad det kommer sig att vi bara får information från ”rebellerna” i Libyen och aldrig någon information från dem som stödjer Ghadafi, för det måste ju finnas sådana också annars hade han redan varit död. /DS

Länkar:
- Kina och USA slåss om Afrikas olja, SR 20/4 2005
- Nytt militärkommando ska stärka USA:s makt i Afrika, Kommunistiska partiet
- Afrika mer intressant för USA
- USA byter militär strategi i Afrika, Kulturen 15/9 2006
- The United States of Africa, Afrospear 3/7 2007
- USA övervakar ett ”aggressivt” Kina i Afrika, radio86 12/9 2010
- Verkligheten som inte finns, 8 dagar
- Storbritannien förbereder speciella bomber åt översten Gaddafi, Mavera
- AFRICOM – handbojorna är redan på, Mavera
- Bankparasiternas eroderande pyramidbygge, Ett nytt penningsystem
- Libya´s leadership is a decision for Libyans! Syd Walker.info
- MediaWatch, Syria, Libya, Accident Theory & Bias