Jag undrar om någon som haft borrelia vill svara på några frågor. Jag har antagligen drabbats. Fått en stor intensivt röd, stickande och svidande blaffa på skenbenet. Det röda området är varmt förstås.

Igår natt omkring kl 24.00 var blaffan c:a 12 cm i diameter. Klockan 13.30 var jag på vårdcentralen, då hade rodnaden vidgat sig ung 1/2 cm (jag målade ut gränsen igår kväll med vattenfast penna) och läkaren menade att de troligen var borrelia, men att det också kunde vara ett bett av någon annan insekt som fört över några illasinnade bakterier. Jag fick behandling mot borrelia, Kåvepenin att ta tre gånger/dag.

Nu, klockan elva på kvällen har jag tagit två tabletter och blaffan är betydligt större. Den har vidgat sig c:a 2 cm runtom och dessutom spridit sig neråt vristen och benet har svullnat en aning. Svedan fortfarande intensiv. Jag har inte feber och har inte inte haft sådan nyligen.

Jag hoppas att det i alla fall inte ska vara någon annan bakterie, en som ex. är resistent mot Kåvepenin. Undrar därför om någon kan berätta hur rodnaden beter sig efter att man satt in antibiotika, om det är borrelia, om rodnaden sprider sig även efter att man påbörjat medicinering och när man kan förvänta sig att den börjar gå tillbaka.

Det jag hittat på nätet har inte gett mig svar på de här frågorna. Jag skulle bli väldigt tacksam om någon med erfarenhet, som varit borreliasmittad eller som är läkare, vill besvara frågan och tackar på förhand.

/Kerstin