Man fortsätter att bomba Tripoli – massivt. Bombanfallet mot Libyen påstods från början handla om att rädda civila. Idag bombar Nato intensivt och mängder av de civila som skulle räddas, skadas och dödas istället. Men, å andra sidan vet vi ju sedan tidigare att USA och Nato, som är en av USA:s förlängda armar, har för vana att döda dem man säger sig vilja rädda. Vi såg det i Irak, vi ser det i Afghanistan och vi ser det just nu i Libyen:

Varför inte friska upp vårt minne med hur en tidigare amerikansk demokratisk utrikesminister såg på saken, då när Västvärlden utsatte Irak för en blockad, förhindrade att landets invånare kunde få vad man behövde och dessutom terrorbombade Irak under många år innan man slutligen beslutade sig för att invadera och ockupera landet:
Så här sade Madeleine Albright om blockaden och terrorbombandet av Irak:

Madeleine Albright – The deaths of 500,000 Iraqi children was worth it for Iraq’s non existent WMD’s

Madeleine Albright var inte ensam om den här åsikten. Här är en till som tycker likadant.

Richardson: 500,000 dead kids OK in pursuit of U.S. policy

Vi vet att för amerikanska politiker, styrda av den amerikanska ekonomiska eliten och det militärindustriella komplexet, må de sen vara republikaner eller demokater, är miljontals människors, civila och även barns lidande och död ingenting man bryr sig om. Den amerikanska målsättningen, total kontroll över världen och världens alla naturresurser, står över allt annat och rättfärdigar vilka illdåd som helst.

Så när USA, med benäget bistånd från sina klientstater, däribland Sverige numer, startar krig bombar, dödar och lemlästar oskyldiga människor runtom i världen, med argumentet att man vill rädda civila liv, så bör ingen tro på detta argument. Det ligger alltid något annat bakom.

I fallet Libyen tyder mycket på att det handlar om ett uppror som endera varit initierat och organiserat av Västvärlden från början, eller där Väst, USA och Nato, utnyttjat en liten grupp oppositionella för att störta en för Väst förhatlig ledare, Ghadafi. Att ta tillfället och sätta de gamla planerna mot Libyen i verket. Dessutom handlar det om att Västmakterna envetet vägrar att tala med Ghadafi. När Väst talar om att man tänker ställa honom inför rätta i domstolen i Haag dessutom, ja då har Väst bestämt sig för att bomba Libyen tills man lyckats döda honom. Han har därmed inget val nämligen, i synnerhet som han inte torde lita på en rättvis dom. Det skulle ingen normal människa göra i hans kläder.

Även FN måste ses som en av USA förlängda armar. Organisationen gör vad USA kräver och ger därmed de nyimperialistiska krigen en air av anständighet (man fick aldrig någon FN-sanktion för invasionen i Irak dock, däremot för agerande i Afghanistan, i början). När svenska politiker således hänvisar till FN, som helt oförtjänt har högt anseende i Sverige, låter sig tydligen många svenskar luras att acceptera svensk medverkan i mördande av mängder av oskyldiga människor, inte minst av civila, kvinnor, barn och åldringar. Det är mig fortfarande obegripligt varför svenska politiker agerar på detta fullkomligt inhumana och fredsfientliga sätt.

FN som USA:s gisslan
USA och Nato-länderna har numer utvecklat en teknik alltså, att först få FN:s godkännande för ett agerande som låter som om det har ett gott syfte för att senare totalt strunta i vad FN har sanktionerat och göra något helt annat. Just nu handlar detta andra om att avsätta men troligen helst döda Ghadafi i Libyen. Det har FN inte sanktionerat. Det skulle strida mot FN.s stadgar att besluta om något sådant. Vi svenskar är alltså numer deltagare i en insats som inte är FN-sanktionerad, även om våra politiker försöker få oss att tro att vi agerar på FN-uppdrag.

 

The blasts came after NATO chief Anders Fogh Rasmussen said time was running out for Libyan leader Moamar Gaddafi, who ”should realise sooner rather than later that there’s no future for him or his regime”. (Jets unleash heavy bombing in Tripoli, ABC News)

Det är dessutom inte FN som ber Sverige att ställa upp i kriget i Libyen även fortsättningsvis utan Nato, en annan av USA:s lydorganisationer och idag en ren krigsorganisation för att stödja USA:s vidriga ageranden, bombande, dödande och torterande runtom i världen.

Idag har vår svenska regering och oppositionen beslutat att Sverige ska fortsätta att medverka i kriget mot Libyen som en del av Natostyrkan, men nu med bara fem Jas-plan, en kompromiss eftersom Håkan Juholt hyste vissa tvivel tydligen. Man säger därmed, gemensamt och över blockgränsen, att man anser det vara helt rätt att döda och såra civila libyer, men med lite färre svenska plan inblandade. ”Genant”, säger skolminister Jan Björklund i Ekot, ”att Sverige måste flyga hem tre plan bara för att rädda Håkan Juholt”.

Nej Jan Björklund, det genanta är att vi alls är med i de massakrer som Nato stödjer och förorsakar i Libyen.

Dessutom ljuger politikerna ständigt för oss på ett fullständigt upprörande sätt.

Lies, Lies, Lies

De ekonomiska eliterna har kommit på det perfekta sättet att använda demokratiska system för att kontrollera och förleda befolkningarna. Först har de övertygat alla regeringar i Väst om ekonomiska åtgärder som berikat dem ofantligt de senast 25 åren. Med de förmögenheter de därmed kunnat bygga upp har de sedan kunnat köpa upp alla viktiga media och dessutom mängder av politiker. Därmed kan de kontrollera befolkningarna, ljuga hur mycket som helst inför dem och skapa sig ännu mer makt och den dagen sanningarna kommer fram, tja då kommer ändå bara en lite minoritet att få kännedom om dem och resten kommer inte att känna till dem eller bry sig.

Demokrati är nog bra. Dystert bara att varken amerikaner eller vi européer lever i någon sådan. Demokrati kräver nämligen informerade människor/väljare. Det har vi inte när makten ljuger för oss hela tiden.

Och än en gång, när sade svenska folket att det vill vara med och döda och lämlästa människor på andra sidan jordklotet, människor som aldrig någonsin har hotat Sverige?

/Kerstin

Länkar:
Nya bomber i Tripoli, Polishögkvarteret brinner, AB
- EU-kontor inrättat i Benghazi, SvD
- Tunga bombningar av Tripoli, Expressen
- Nato räknar med långvarig konflikt i Libyen, SvD (Denna artikel är så lögnaktig att man häpnar.)
- Jets unleash heavy bombing in Tripoli, ABC News)
- Libyen låg inte bakom Lockerbie-attentatet, Third World
- Fd CIA-tillgång: USA försöker släcka eld med bensin i Libyen,Third World
- 9/11 Whistleblower / Former C.I.A. Asset Susan Lindauer: Putting Out Fire With Gasoline In Libya, The Intel Hub
- ”Foreign Intervention is Turning Into an Old-Style Imperial Venture”. What NATO is Doing to Libya, Patrick Cockburn, counterpunch.org
- Dispatch From Tripoli, NATO’s Feast of Blood, Cynthia McKinney, counterpunch.org
Tripoli.
- Sverige bör inte delta militärt i Libyen, SvD
- Färre Gripenplan i nya Libueninsatsen, Ekot
- Furtenbach; ”Det handlar om finlir”, SR