Jag kan inte låta bli att undra över varför man just nu blåser upp en formlig panik inför en eventuell, möjligen, skulle kunna hända – fågelinluensa som kanske muterar till att smitta mellan människor. Mycket underligt eftersom denna mutation kunde ha ägt rum vilket år som helst de senaste 75 åren och eftersom den kan dröja ytterligare 75 år innan den inträffar och då den kanske inte alls inträffar och alltmedan AID.s tar massor av liv och vi har sett Ebola, som verkar mycket skrämmande och inte minst, har antibiotikaresistent TBC alldeles inpå knutarna, förmodligen redan inom Sveriges gränser.

Nu hör jag på radion att forskare håller på att ta fram genmodifierade kycklingar som är resistenta mot alla eller flera former av fågelinfluensan och läser följande i Times on line:

THE long-term threat of an avian flu pandemic could be greatly reduced by a project to produce genetically modified chickens that can resist lethal strains of the virus.

British scientists are genetically engineering chickens to protect them against the H5N1 virus that has devastated poultry farms in the Far East, with a view to replacing stocks with birds that are not susceptible to influenza.

If chicken populations were to be replaced with transgenic birds that were resistant to flu, it would remove a reservoir of the virus and make it much harder for it to spread to humans and trigger a pandemic.
………………
Even if the technique works, it will be several years before it can be used to stock farms and it also faces important regulatory hurdles and a battle to win over public opinion. (min markering) If these obstacles are overcome and farmers are willing to adopt GM chickens, the entire world stock could be replaced fairly quickly.

“Once we have regulatory approval, we believe it will only take between four and five years to breed enough chickens to replace the entire world population,” Professor Tiley said. “Developing flu-resistant chickens has clear benefits for human health and animal welfare, as we wouldn’t have to slaughter chickens around the world. Chickens provide a link between the wild bird population, where avian influenza thrives, and humans, where new pandemic strains can emerge. Removing that bridge will dramatically reduce the risk posed by avian viruses.”

.

Endera handlar det här om forskare som nu ser sin chans att få gigantiska bidrag till sin forskning och att bli multimiljardärer på den, eller så handlar hela, den av massmedia upparbetade, influensapaniken om en försåtlig kampanj från de biokemiska företagen för att få människor att acceptera genmodifierad föda, växter såväl som djur.

Vilket fall som än gäller så finns det pengar att göra här – oj oj oj!