Nu börjar Ghadafisidan få komma fram i USA. Dags även för svenska media, hoppas vi, att också andra röster än ”rebellernas” i Libyen, samt de attackerande staternas överhuvuden, får höras mer. Här är det fortfarande nästan bara rebell- och Natopropagandan som förs ut i media.(1)

Nu har det uppstått en kritik i USA mot att Obama anfallit Libyen utan att bry sig om att skaffa sig stöd från kongressen, som han måste ha enligt amerikansk lag. Flera politiker försöker nu få Obama ställd inför domstol för attacken mot Libyen.(2) Själv försvarar han densamma, som jag skrivit om tidigare, med att det inte handlar om ett krig, vilket jag också redan har skrivit om.

Ska vi gissa att detta är orsaken till att CNN nu vågar berätta att det åtminstone finns en del libyer som stödjer Ghadafi och är emot Nato-insatsen, att andra sidan får komma  fram – äntligen. Eller handlar det bara om det faktum att idag kan inte ens maktens svansviftare, de stora media, lura alla hela tiden. Förr eller senare kommer andra röster fram på nätet, och till slut måste även de stora tidningarna och TV-kanalerna rapportera det deras makthavare och de själva försökt dölja.

Här visar CNN nu ett avsnitt med en demonstration för Ghadafi i Tripoli.

(Tack Mavera för länken)

Tillägg 15/10 2012:
Filmen ovan har tagits ner på YouTube. Istället lägger jag in en annan film med en pro-Ghadafidemonstration:

HUGE PRO GADDAFI RALLY in Tripoli – Raw Footage (utlagd 1/7 2011)

Slut på tillägg

De har dessutom redan skapat en ny bank i Libyen, inordnad under det internationella banksystemet, (4) som inte precis gynnat några länder som det lyckats slå klorna i, tidigare mest i Afrika, Asien och Sydamerika men på senare tid även i Europa, som vi ser just nu – i Grekland bl.a..

Ghadafi är profetisk, som en kommentator uttrycker saken
I det sammanhanget kan det också var intressant att se filmen nedan, där Ghadafi talar klarspråk inför arabförbundet, för några år sen. Han är förvisso excentrisk och inget under av diplomati och visar ingen fallenhet för det politiska hyckleri vi varit vana vid men är det ett bra skäl att inte tala med honom -plötsligt, det gick ju bra för bara några månader sen? Är det ett bra skäl att bomba civila i Tripoli och att göra allt man kan för att dödad honom? Naturligtvis inte.

Vi ser här Ghadaffi uttrycka sin misstro gentemot USA liksom sin besvikelse och irritation över att arabstaterna inte kan hålla ihop och stödja varandra, samt över att de inte ställde upp för palestinierna. Han har, som bekant, uttalat sig starkt kritiskt mot Israel och dess politik gentemot palestinierna.

Muammar al-Gaddafi Exposes the Puppet Hypocryte Arab Rulers

(Denna video är sannolikt från 2008. Titta på Bashar al-Assad, Syriens president som ses skrattande då och då, som sannolikt är utsatt för just det agerande idag som Ghadafi förutspådde, men orkestrerat från USA:s förbundna stat i MÖ, Saudiarabien (5): (Läs om hur ”Hilary Clinton, gav klartecken till Saudi Arabien att invadera Bahrain  och krosssa demokratirörelserna i sin omgivning – där oppositionen vill ha konstitutionell monarki, ett legitimt parlament, hederliga val, frihet från korruption – i utbyte mot ett “ja” från arabförundet till en överflygningsförbudszon i Libyen..” )

En sak visar Ghadafi här att han förstått, att ingen stat i den s.k. tredje världen, kan lita på USA eller de europeiska länderna. Endast de i modern historia allra okunnigaste i Väst kan hävda att han har fel i den saken.

Väst har under flera hundra år betett sig som svin (fast det nog är att förolämpa de där fyrbeningarna som grymtar och bökar runt i jord) i Afrika, Asien och Sydamerika, torterat, mördat, förrått, brutit löften, tillsatt förtryckande marionettregimer och stulit länders tillgångar – och man fortsätter på samma spår idag. Nu är ”vi” svenskar dessutom med och aktivt stödjer denna vidriga politik. ”Vi tar vårt ansvar” säger liberaler och konservativa, i sann Orwellskbeskriven anda, men även socialdemokrater. Vilket ansvar? Att försvara Västvärldens fortsatta utsugning av tredje världen. Knappast något att vara stolt över.

Sverige ut ur Afghanistan och Libyen!
Vad gäller Afghanistan så påstås ”vi” ju vara där för att befria kvinnorna och nu har vi varit med där, i den invasion som varat under snart tio år och Afghanistan är den osäkraste platsen på jorden för kvinnorna,(6) inte något vidare lyckat resultat alltså.

I Libyen hjälper vi till att bomba, skada och döda civila, de där som vi skulle vara med och skydda.

Alla anständiga svenskar borde skämmas för vad som numer görs i våra namn.(7)

Just nu meddelas också att man funnit ”dokument” (fast ibland är det filer i någon dator) som visar att Ghadafi har beordrat blodbad i Misurata.(8) Men fortfarande finner man ingenting om de lynchningar som ”rebellerna” har utsatt afrikanska gästarbetare för (och som låg ute på nätet till allmän beskådan tills de togs bort(9)) eller de ”löften” om blodbad av Ghadafianhängare som dessa har hotat med. (10) Vem tror att det är en tillfällighet? Är det måhända en förberedelse för en markinvasion?

Med tanke på den enorma propagandaflod vi  har utsatts för, så tror jag idag knappast på något som sägs i våra media om Libyen, vare sig det handlar om ena eller andra sidan. Men en sak vet jag, det är nästan alltid bättre att försöka lösa tvister utan blodspillan, och det tycks ju Ghadafi ha försökt, enligt samma media som hävdar att han vill ställa till blodbad. Med tanke på att han beskylldes för att ha bombat sin befolkning, vilket inte verkar vara sant (10), så är jag nog benägen att tro att de där ”dokumenten” är förfalskningar eller helt enkelt inte existerar. Men visst, säker kan man inte vara på något annat än att lögner staplas på varandra i en aldrig sinande ström just nu.

I det läget att man ljuger hejdlöst för oss borde ingen av oss stödja en krigsinsats i ett annat land.

/Kerstin

Länkar:
1) Sökresultat för Libyen, SR
1)”Krigsbrottsbevis gömda i Misrata”, DN
2) Lawmakers sue to end U.S. role in Libya fight, The Washington Times
2) Boehner gives Obama Friday deadline on Libya, The Washington Times
2 Obama, the new Ceasar. President’s claim on power to besiege Libya will not stand, The Washinton Times
2)A Remarkable Act of Chutzpah, Strange Definitions of War and Peace, Rep. Ron Paul, counterpunch.org
3) ”Khaddafi är villig att utlysa val”, DN
4) Ellen Brown om Libyen, StAn
5) The Middle East counter-revolution, Thierrya Meyssan, Voltairenet.org
6) Farligast för kvinnor i Afghanistan, säkerhetspolitik.se
7) Sverige behövs i fler konflikthärdar, Aleksander Gabelic, SvD
8.) ”Havet ska bli rött av blod”, AB
9) Fullt pådrag med propagandan för kriget i Libyen,Motvallsbloggen 18/6 2011
9) Lynch Law and Summary Executions in Rebel-Held Libya, Black Agenda Report
10) Bombandet i Libyen sett ur perspektivet ”Libyens historia”, Motvallsbloggen 22/5 2011
- NATO använder spionsatteliter i Libyen, Mavera
- Vänstern i Afrika: kriget är en strategi för att återkolonialisera, Oumar Mariko, Flamman

 

 

 

Third World fortsätter att rapportera om utvecklingen i Libyen, liksom StAn, rekommenderas