Och nu fortsätter dödandet i Libyen bl.a. Dags att diskutera USA:s internationella politik och var Sverige passar in i densamma, för att inte tala om varför vi har passats in denna politik.(1)

John Stockwell – CIA’s War on Humans

Om John Stockwell kan man, under filmen ovan på Information Clearing House, läsa:

John Stockwell, former CIA Station Chief in Angola in 1976, working for then Director of the CIA, George Bush. He spent 13 years in the agency. He gives a short history of CIA covert operations. He is a very compelling speaker and the highest level CIA officer to testify to the Congress about his actions. He estimates that over 6 million people have died in CIA covert actions, and this was in the late 1980’s.

Om det dödande av miljoner människor, som Stockwell talar om, kan man läsa i en längre artikel av John Stockwell med titeln:

The Secret Wars Of  The CIA. Americas Third World War.
How 6 Million People Were Killed In CIA Secret Wars Against Third World Countries

Varför är det här intressant? Jo först för att propagandan för USA som frihetens stamort på jorden är öronbedövande sedan några årtionden – och totalt falsk. För det andra för att Sverige numer, och utan att vi fått veta vad som hänt, blivit mer eller mindre en genuin del av och inordnad under det amerikanska militärindustriella komplex som Eisenhower så framsynt varnade för när han avgick som president  1961. Jag ska försöka återkomma till detta efter semestern, och om vad det här innebär för Sverige.

Här kan man man se ett antal videofilmer om USA:s agerande i tredje världen, det som John Stockwell talar om, filmer med rubriken: The War Against The Third World Part One, Two, Three etc., de aktiviteter som Sverige numer deltar i.

För en förteckning över USA:s krigsattacker de senaste 100 åren, se även Motvallsbloggen 8/5 2011

1) Tillägg 28/6 kl. 02.45
Läser nu ett kort inlägg i Corren.se om att Sverige, enligt Wikileaks, samarbetat med USA för att splittra de två starka männen i Ryssland, Medvedev och Putin. Ett belägg så gott som något att vi numer går USA:s ärenden och är en ren lydstat till det megalomana USA. Carl Bildt och Alliansen är helt enkelt livsfarliga.

/Kerstin

Länkar:
Fortfarande rekommenderas bloggarna Mavera, Third World och StAn, om vad som händer i Libyen.