Eli Lilly (ett företag i nerdrogningsbranschen) har nu funnit ännu ett område inom vilket det torde kunna komma att kamma in miljarder, Prozak (fast under namnet Reconcile) för hundar som lider av ”separationsångest”. Läser alltså i DN att:

ELI LILLY RÄKNAR med att runt tio miljoner hundar lider av någon form av separationsångest. En del gnäller eller skäller. Andra tuggar sönder föremål eller inredning när de lämnas ensamma.

Ett bra sätt att vänja hundägare vid att inte vidta rätt åtgärder och att i värsta fall bidra till att göra hundar verkligt och i ännu värre fall allvarligt sjuka.

Det blir spännande att se vad som händer med de första hundar som snedtänder på preparatet och blir rabiat aggressiva exempelvis, eller som drabbas av verkliga och inte bara inbillade eller hopfantiserade neuroser. Men naturligtvis borde det vara förbjudet att droga hundar på det sättet. Det kan inte betraktas som annat än rent djurplågeri att ge dem liknande preparat.

Med tanke på att vår regering just beslutat att lägga ner Kilen, en av de få organisationer i landet som stöttat, hjälpt och kämpat för dem som blivit läkemedelsberoende, och ofta helt utan egen förskyllan, och dessutom lagt ner djurskyddsmyndigheten, torde något sådant förbud knappast kunna förväntas.

Kan inte låta bli att undra hur många av regeringens ledamöter som har stora ekonomiska intressen i Läkemedelsföretagen?

Länk:
DN, Prozak för ensam hund