Fick ett mejl från Lennart Regebro (tack Lennart för att du gjorde mig uppmärksam på saken) som hade kunnat konstatera att kommentarer som innehåller orden ”socialist” och ”socialism” inte går fram på bloggen. De bara försvinner. Dels ser han dem inte själv då han skrivit dem, som han ska göra, dels ser jag dem överhuvudtaget inte. Jag testade själv och det stämmer, kommentarer med dessa ord försvinner bara ut i cyberrymden, eller ut i någon annan rymd, och jag kunde dessutom konstatera att det fanns en WP-blogg till som reagerade likadant på dessa ord (även detta efter tips från Lennart). Kufiskt. Jag har själv definitivt inte lagt in något som ska filtrera bort de där orden.

Är det någon som har någon idé om vad det här kan bero på? Tar tacksamt emot tips om den saken i så fall.

Problemet är löst
När jag för tredje gången går igenom de ord jag skrivit in i spamfiltret hittar jag ett kortare ord, ett namn på ett preparat som enligt en post i Google är till för ”behandling för män med erektil dysfunktion”, bestående av fem bokstäver som också ingår i ordet ”socialist”. När detta ord strukits ur spamfiltret fungerade det, bloggen slutade censurera de här orden. Bara att sitta där och gallra bort alla spam om det här undergörande medlet, som jag ingalunda är i behov av och irritera mig över att jag inte gjorde den här kopplingen redan när jag skrev in preparatets namn i spamfiltret.

PS 16/4: Festligt, raderar ett ord i spamfiltret och hittar genast 3 spam på bloggen om ovan nämnda potenspiller! Snart är de väl uppe i 50 om dagen igen.