Den här filmen, som kommer från de Libyska nyheterna, handlar om två ting, dels om offren för Natobombningarna i Zlitan för några dagar sen, då mellan 40 och 85 civila (oklart exakt hur många), en del små barn, dödades. Dels handlar den om upploppen i London, sedda utifrån ett libyskt (Ghadaffisidans) perspektiv. Det senare kommer sist på videon. Inte så lite tänkvärt.

Det här är första gången, förresten, som människor kan vara med direkt i krigshändelserna sedan Vietnamkriget, nu via YouTube. I Irak och Afghanistan har ju USA och Nato sett till att endast tillåta s.k. ”inbäddade” jorurnalister, som knappast ger hela bilden och som oftast inte kan undvika att påverkas av de soldatgrupper de är inneslutna i.

Nu försöker man dock återigen förhindra att andra sidan kommer fram med sin syn på händelserna i media, bland annat genom att bomba TV-huset i Tripoli (där flera journalister dog). Men här kommer den, videon från 10 augusti från Libya News, som bombningen tydligen inte lyckades stoppa, med överskriften:

Libya News August 10, 2011 – Cameron has lost all legitimacy because he killed unarmed civilians

Nu förefaller också FN:s generalsekreterare Ban Ki Mon ha förstått vad FN:resolutionen 1973, om att skydda civila genom att upprätta ett ”överflygningsförbud” för Ghadafis regim, har tagit vägen och vad resolutionen har urartat i, såvida detta inte är keinesisk desinformation förstås. Eller har någon hört detta från svenska media?

UN Chief urges all parties exercise extreme caution in Libya CCTV News

/Kerstin

Länkar:
- The people of Majer, Zlitan – NATO’s “military targets”, Lizzies Liberation
- NATO’s killing of civilians in Zlitan a bigger “mistake” then it anticipated, Lizzies Liberation
- Libya diary day 13 (Aug 9), Lizzies Liberation
- CNN skildrar NATO:s massaker i Majer, Libyen, Third World
- Ytterligare 85 mördade av NATO:s bomber i Zlitan, därav 33 barn, Third World
- NATO reneges on its mission, Thierry Meyssan,Voltairenet.org